WhatsApp Sonunda Beklenen Özelliği Sundu

WhatsApp Sonunda Beklenen Özelliği Sundu

Facebook'un sahip olduğu mesajlaşma uygulaması, birkaç beta sürümünde çalıştığına dair haberler ortalıkta dolaşırken, oldukça uzun bir süredir kararlı bir sürüm yayınlama çalışmalarında bulunuyor. Geçtiğimiz Cuma günü şirket, bir sohbetin sesini kapatmak için 8 saat ve bir haftalık seçeneklerin yanında “Her Zaman Sessiz” özelliğini Twitter'da resmen duyurdu.

'Her Zaman Sessiz' seçeneği, belirli bir sohbeti veya bir grubu sessize almak kullanılabilir. Özelliğin yayınlanmasıyla, kullanıcılar artık 1 yıllık sınır yerine bir sohbeti süresiz olarak sessize alabilir. Bu özellik ile bildirimlerini duymak istemediğiniz ama engellemeyecek kadar kaba hissettiğiniz tüm sinir bozucu sohbetleri sonsuza kadar sessize alabilirsiniz.

WhatsApp'ın 'Her Zaman Sessiz' seçeneği nasıl etkinleştirilir?

'Her Zaman Sessiz' seçeneğini etkinleştirmek oldukça basittir. Android kullanıcıları için, WhatsApp'a gitmeniz ve ardından sessize almak istediğiniz sohbeti açmanız gerekir. Bundan sonra, sohbet başlığının sağ üst köşesindeki üç noktayı tıklayın ve “Bildirimleri sessize al” seçeneğini seçin. Ardından, mevcut üç seçenekten belirli bir sohbeti veya grubu susturmak istediğiniz süreyi seçebilirsiniz: 8 saat, 1 hafta veya Her Zaman.

iOS kullanıcıları için, sessize almak istediğiniz sohbete gidin, sohbet başlığını seçin ve ardından Sessiz seçeneğine dokunun. İhtiyacınıza göre süreyi seçin.

Sessiz bildirimlerin bir başka ilginç özelliği var. Uygulamanın Android sürümü, sesini kapattıktan sonra bile size “Bildirimleri Göster” seçeneği sunar. Bu, sohbetin sessize alınacağı ve ekranda hiçbir açılır bildirim gösterilmeyeceği anlamına gelir. Mesaj yine de Android telefonların ana bildirim panelinin açılır menüsünde gösterilecektir. Ancak bu özellik, iOS'ta sessiz seçeneği etkinleştirildikten sonra böyle bir mesaj yansıtılmadığı için iPhone kullanıcıları için mevcut değildir.