Wicked’in Yazarları Neden Aksiyon-RPG’lerinin 70 $ Değmeyeceğini Açıkladı

Wicked’in Yazarları Neden Aksiyon-RPG’lerinin 70 $ Değmeyeceğini Açıkladı

No Rest for the Wicked, Diablo tarzında bir rol yapma oyunu olan Moon’un geliştiricileri tarafından üzerinde çalışılan bir oyundur ve 70 dolarlık bir fiyat etiketiyle gelmeyecek. CEO Thomas Maler, oyunun fiyatını ekip karakterleri, oyun fiyatlarının yükselmesine yönelik genel tutumları ve şirketin muhasebe defterlerine el koymayan fark edilir bir hissedar eksikliği ile açıklıyor.

Uzun süredir oyuncuların 70 doların yeni norm olduğuna dair şikayetlerini duyuyoruz. Ayrıca genellikle mikro işlemelerle 70 dolara satılan oyunlar görmekteyiz ve genellikle oyuncular bunu sevmemektedir.

65 dolar ve üzeri fiyatlarla sadece kozmetik nesneler sunan geliştiricilerin yaptığı saçma şeylere de karşı çıkıyorum.

Erken erişimde Wicked’i yayınladığımız için, oyuncuları tam fiyatla kapıda karşılamanın mantıklı olmayacağını düşündük. Moon’da çok verimli olmaya çalışıyoruz. AAA stüdyolarından daha az maliyetle daha iyi ürünler yapabiliyorsak ve dolayısıyla daha düşük fiyatlar koyabiliyorsak, bu doğru bir şey yaptığımızın bir işaretidir.

Maler Ori’nin iki oyununu da örnek olarak gösteriyor: Blind Forest ve Will of the Wisps, başlangıç fiyatları sırasıyla 20 ve 30 dolardı. CEO, bunun “muhtemelen yapabileceğimizden daha düşük” olduğunu düşünüyor ancak “kalitemiz ve cimriliğimiz olmadan yaklaşık 10 milyon kopya sattık” diye ekliyor.

No Rest for the Wicked’in çıkış fiyatı 39.99 dolar olacak ve muhtemelen standart bir Steam indirimiyle satışa sunulacak (oyunun yayıncılarına ve oyunu dağıtan içerik oluşturucularına ortak indirim yapılacak). Steam sayfasında oyunun erken erişimden sonra fiyatının yükseltileceği doğrulandı, ancak ne kadar artacağını bilmiyoruz. Maler’ın söylediğine göre “kimse bizi indirim yapmaya zorlamadı, bunun harika bir jest olacağını düşündük!”.

Birçok yayıncı rekor gelirler hakkında raporlar yayınlarken, son zamanlarda hissedarların ve yatırımcıların görünmeyen eli özellikle önemli hale geliyor.