Windows 10 Creators Güncellemesi Zorunlu Hale Mi Geliyor?

Windows 10 Creators Güncellemesi Zorunlu Hale Mi Geliyor?

Microsoft, Windows 10‘u tanıtırken saldırgan olmaktan kaçınmıyor; ancak basitçe işletim sisteminin kurulumunun sona ereceğini düşündüyseniz, tekrar düşünün. Microsoft sadece tüm dünyanın Windows 10’u benimsemesini istemekle kalmamış aynı zamanda herkesin ismi Creators Güncellemesi olan en yeni kurulumu çalıştırdığından emin olmak istiyor. Güncellemeyi henüz kurmayan kullanıcılar, yersiz çıkan hatırlatıcılar görmeye başlayacaklar.

Microsoft, bir blog yazısında “Windows 10 Creators Update’in güvenliğinizi korumak için en son güvenlik önlemlerini sağladığı için, cihazınızı en kısa sürede güncellemeye yardımcı olmak istiyoruz” dedi.

Bu zorlamanın bir parçası olarak Microsoft, insanlara Windows 10’un orijinal sürümünün (Build 1507) artık hizmet dışı kaldığını ve artık desteklenmediğini hatırlatıyor. Orijinal kurulumu çalıştıran sistemler çalışmaya devam edecek, ancak aylık güvenlik güncelleştirmelerini alamayacak.

Microsoft, bu kullanıcılara Creators Update’e yükseltmeyeçağıran bildirim göndermeye başlayacağını söyledi. Bu kullanıcılara ayrıca,gizlilik ayarlarını gözden geçirmek için bir ardıl bildirim gelecek.

Microsoft “Gizlilik ayarlarınızın onaylanmasını isteyen bir sonraki komut ile bu işlemi beş defa ertelemeyi seçebilirsiniz. Gizliliğiniz, güvenlik ve kontrol arasında en iyi dengeyi sağlayacağına inandığımız zaman yalnızca birkaç dakikanızı alacağız” diyor.

2015 yılında piyasaya sürülen Kasım güncellemesinin (build 1511) veya 2016 yılında piyasaya sürülen Yıldönümü Güncellemesi’nin (build 1607) müşterilerinin her ikisi de halen desteklenmekte olup gizlilik ayarlarını gözden geçirmek için hatırlatıcı alacaklardır. Bu kişilerde güncelleme için hedef yani.

Bu davada Microsoft’un biraz agresif yaklaşımı geçmişte olduğundan biraz daha haklı. WannaCry gibi yakın tarihli fidye yazılımları salgınları, en yeni güvenlik protokolleri ve teknolojileri ile güncel kalmanın önemini vurguladı. Yeni Windows 10 yapıları, fidye yazılımları ve diğer tehditlere karşı daha iyi koruma sağlamakta, içiniz rahat olabilir.

Microsoft’un bu davasında haklı olup olmadığına siz karar verin.

Windows 10’un daha eski bir sürümünü kullananlar için sesleniyoruz: Önümüzdeki haftalarda hatırlatıcıları görmeye hazır olun!