Windows 10X Emülatörünün Sistem Gereksinimleri Belli Oldu

Windows 10X Emülatörünün Sistem Gereksinimleri Belli Oldu

   Geçtiğimiz yılın Kasım ayında Surface Neo’yu tanıtan Microsoft, ilerleyen zamanlarda cihazı SDK için yayınlamıştı. Windows 10’a yüklenerek kullanılabilen Windows 10X Emülatörü dikkat çeken detayları bünyesinde barındırıyor.

    Günümüzde hemen hemen her teknolojik aletin çalışabilmesi için herhangi bir yazılıma veya donanıma ihtiyaç duyuyor. Windows’un geliştirdiği bu Windows 10X Emülatörü ise, kullanıcıların satın almayı düşündüğü donanımları ve yazılımları satın almadan test edebilmelerine olanak sağlıyor. Bunların yanı sıra geliştirmeyi düşündüğünüz uygulamaları çift ekranlı cihazlar içinde geliştirmek istiyorsanız bu emülatörü deneyebilirsiniz.

     Eğer sizde Windows 10X’i kullanmak istiyorsanız öncelikle Hyper-V desteğinin bilgisayarınızda aktif halde olması gerekiyor. Bunun yanı sıra Microsoft’un Windows Insider programında bulunma zorunluluğu da var. Ayrıca kullanıcıların bilgisayarlarında bulunan Windows 10 Pro, Enterprise ya da Education sürümlerinin x64 versiyonuna sahip olması gerekiyor. Bu sürümlerin ise en az 19555 veya daha yeni bir sürüme ait olması gerekiyor. 

   

     Windows 10 X’in AMD işlemcileri desteklememesi ise oldukça dikkat çeken bir detay. Eğer bu emülatörü verimli bir şekilde kullanmak istiyorsanız en az 4 çekirdeğe sahip Intel işlemciye sahip olmanız gerekiyor. RAM konusunda da oldukça acımasız davranan Windows 10 X, bilgisayarınızda bulunan 4GB RAM’i direkt olarak kullanıyor. Bunun yanı sıra işlemcinizin sahip olduğu 4 çekirdekte emülatöre ayrılacak. Grafik yönünde ise DirectX 11.0 veya üzerini destekleyen grafik birimine ihtiyacınız olacak. Bunlara ek olarak WDDM 2.4 grafik sürücüsüne de sahip olmanız gerekiyor.

      Bu emülatörü kullanmanız için bilgisayarınızın sanallaştırılmayı da desteklemesi gerekiyor. Eğer bilgisayarınızın bu özelliği destekleyip desteklemediğini öğrenmek için CMD’yi açıp systeminfo.exe yazmanız gerekiyor. Daha sonra karşınıza birçok satır çıkacak. Bu satırların en aşağısına inerek satırların sonuna Yes yazıp yazmadığını kontrol etmeniz gerekecek.