Xbox influence’ları markanın desteklemesini açıkça reddetmeye başladı

Xbox influence’ları markanın desteklemesini açıkça reddetmeye başladı

Xbox, PlayStation’a özgü oyunların piyasaya sürülebileceği haberleri medyada yer aldıktan sonra en büyük hayranlarının birçoğunu kaybetti. Son haberlere göre Microsoft, PS5’e Starfield, Hi-Fi Rush ve Indiana Jones gibi oyunlar çıkarmayı planlıyor.

Bu dedikodular, Xbox topluluğu arasında, genel halkın görüşlerinde büyük etkisi olan influencer’lar dahil, bir dalga tepkiye yol açtı. Bazıları Microsoft’un “güvenlerini sattığını” ve “konsollarını öldürdüğünü” açıkça belirtti. Bu boş laflar değil, birkaç tanınmış influencer zaten marka desteklerini geri çevirerek bunu Twitter profilinde duyurdu.

Bunlardan biri Klobrille, Twitter/X’de 158.000’den fazla takipçisi olan ve Xbox Başkanı Phil Spencer ve Microsoft pazarlama ve halkla ilişkiler ekibini içeren biri. Pazartesi günü, Microsoft’un stratejisini değiştirmenin onu Xbox’a olan desteğini yeniden düşünmeye ittiğini bildirdi.

Bir diğer tanınmış Xbox etkili ismi olan Timdog, 82.000 takipçisiyle, Spencer, resmi Xbox hesabı ve pazarlama liderlerini içerecek şekilde. Timdog, “Artık Xbox hayranı değilim” adlı 7 saatlik bir tartışmayı X’te canlı yayınladı.

“Xbox, Game Pass’ten vazgeçebilirdi, ‘Özel oyunlarımızı satın alın ve donanımımıza odaklanın’ diyebilirdi ve bu, ‘ÖZEL OYUNLARI ÖLDÜRELİM ve Halo’yu PS5’e sürüelim’ demekten kesinlikle daha iyi bir fikir olurdu. Öfke bu kadar büyük olmazdı ve sağlıklı bir işe dönebilirdiniz,” diye yazdı.

Tüm bu durum oldukça saçma görünüyor çünkü ne Microsoft ne de Xbox yönetimi, medyanın tüm bu haberleri doğruladığını onaylamadı. Bu arada, birçok Xbox hayranı ihanet edilmiş ve hayal kırıklığına uğramış hissediyor.