Xbox One Özellik Güncellemeleri Artık Test Edilebilir

Xbox One Özellik Güncellemeleri Artık Test Edilebilir

Xbox Insider programını daha önce seçebilme şansınız varken, test yapıları yalnızca daha kapsamlı olarak yayınlanmadan kısa bir süre önce geliyordu. Microsoft şu anda Xbox Insider gruplarını basitleştiriyor ve Xbox One kumanda yazılımına daha önce erişmek için insanların her aşamaya ilerlemesine izin veriyor.

Daha önce Ring 4 olarak bilinen yeni Omega ring (halka), Xbox Insider programına kaydolan herkese varsayılan değerdir. Katılımcılara, geniş halde sunulmadan önce yeni bir gösterge tablosu güncellemesinin (daha önce olduğu gibi) önizlemesini almalarına izin verir, ancak yeterince geribildirim (XP seviyeleri olarak bilinir) sağlanırsa testler Delta halkasına ilerleyebilir. Yeni Delta halkası daha erken yapılar alacak ve eğer yeterli geribildirim sağlanırsa (ve üç aylık etkinlik varsa) Beta halkasına katılacaktır.

Bu basitleştirilmiş halkalar hala biraz karmaşıktır ve Microsoft hala üst düzey Alpha halkasının yalnızca erken erişimine davet etmek için kısıtlamaktadır. “Zaman zaman, en iyi Beta ve Delta kullanıcılarımız Alfa grubuna katılmaya davet edilecek.” diye belirtilmiştir. Microsoft şu anda yeni Xbox One gösterge tablosunu bu küçük Alpha test grubuyla test ediyor ve bu ay sonunda beta halkasına bırakması bekleniyor. 

Microsoft, Xbox İçeriklerine henüz yayınlanmamış oyun testleri sağlamak için oyun stüdyolarıyla birlikte çalışıyor. Sea of Thieves bu yöntemle denenmiştir.