Xbox One X Oyunları 1080p TV’de Nasıl Çalışır ?

Xbox One X Oyunları 1080p TV’de Nasıl Çalışır ?

4K odak noktası açıkken, Microsoft mevcut oyunları bir Xbox One X’te 4K TV olmadan daha iyi nasıl çalıştıracağını tam olarak açıklıyor.

Microsoft, Xbox One X Enhanced programına sahiptir ve bu da “Enhanced” etiketli oyunların yeni konsol için optimize edildiği anlamına gelir. Bu, özelliklere ayrı logolar olduğu için 4K ve HDR’nin eklendiği anlamına gelmez, ancak Enhanced, oyunun 1080p veya 4K TV’de Xbox One X’de daha iyi çalışacağı anlamına gelir. 

Xbox One X 1080p Çalıştırma

Xbox One X 1080p Çalıştırma

Microsoft, geliştiricilerin 1080p TV‘de hala daha iyi görünmeleri için supersampling’i kullanmalarına izin veriyor. Supersampling aslında 4K görüntü kalitesini 1080p ekrana ölçeklendirir, böylece doku iyileştirmelerinden, daha hızlı kara hızlarından ve gelişmiş görüntü kalitesinden faydalanırsınız. 1080p’lık bir örneklenmiş görüntü, Xbox One S’nin şu anda sağladığı özellik üzerinde gözle görülür bir gelişme olmalı.

Oyunlar, Xbox One X Enhanced olmasa bile Microsoft, bazı eski başlıkların ne olursa olsun daha iyi çalışması gerektiğini vaat ediyor. Oyunun yapısına bağlı olarak daha iyi doku kalitesi, gelişmiş kare hızları ve çözünürlükler almalısınız.

Xbox One X Oyunları

Xbox One X Oyunları

4K göstergesi, bir oyunun 2160p tampon çıktısı olduğu anlamına gelir; ancak bu 4K desteği yerli, checkerboarding ve dinamik çözünürlüğü içerecektir. Microsoft’un HDR desteği, Xbox One S‘de de kullanılan düzenli HDR10 standardıdır ve Dolby Versiyon desteği konusunda herhangi bir söz yoktur. 

Sonuçta, oyun geliştiricileri oyunlarının Xbox One X içindeki yeni gücünden nasıl yararlanacaklarına karar verecekler. Microsoft, Xbox One X için geliştirilmiş 130’dan fazla oyuna sahip. Bu, Sony’nin PS4 Pro‘nun piyasaya sürülmesinden çok daha fazla. Her oyunun nasıl güncelleneceğini veya yeni oyunların Xbox One X’i nasıl kullanacaklarını öğrenmek için henüz çok erken.

Xbox One X Enhanced

Bununla birlikte, Rise of the Tomb Raider, oyuncular için seçim yapma konusunda iyi bir örnektir. Daha gelişmiş dokular ve daha iyi ortamlar veya 4K yerel mod ile zenginleştirilmiş bir 1080p modu arasından seçim yapabilirsiniz. Diğer oyunlar sadece 1080p sürümünü zenginleştirecek ve asla 4K karşılığını sunmayacak. Ötekileri ise 4K desteğine odaklanacaklar. 

Microsoft ayrıca geçen ay hızlı bir şekilde satılan Proje Scorpio sürümünü takiben standart Xbox One X için ön siparişler de almaya başladı. Xbox One X, 7 Kasım’da 1 TB kapasitesiyle 499 dolara satışa sunulacak. 

Kaynak: 1