Xbox One X’in Project Scorpio Sürümü Açıklandı

Xbox One X’in Project Scorpio Sürümü Açıklandı

Xbox One X, bugün Microsoft’un Gamescom canlı akışı sırasında ilgisinin merkeziydi ve yaklaşan sistemle ilgili haberler arasında özel bir yayın vardı. Haziran ayında E3’e kadar konsolda kullanılan kod adını referans alarak Project Scorpio Sürümü‘nün adının verdiği bu, konsolun kendisi ve kontrol kumandası için biraz modifiye edilmiş bir tasarımla geliyor. 

Project Scorpio Sürümü

Project Scorpio Sürümü

Microsoft, Xbox One X Project Scorpio sürümünün “mirasımızı, geleceğimize getirdiğimiz gücü ve hassasiyeti kutlaması için” tasarlandığını söyledi. Sistem ve kontrol kumandasının her birinin, üzerinde “Project Scorpio” yazılı kelimeler basılı. Kontrol kumandasının d-pad ve sağ analog çubuk arasında yazılıyken, sistemin ön kısmının sol tarafında bulunuyor. Ayrıca dışta “gelişmiş ve dinamik bir grafik deseni” var. Microsoft, ambalajın ilk Xbox’dan esinlendiğini belirtiyor. 

Ek olarak, bu sürüm size “isterseniz dik duracak” esneklik kazandıran “özel” bir dikey stand ile birlikte gelir. Ancak standın tasarımını özel yapan veya standart Xbox One X sistemleri için farklı bir sürüm de satılıp satılmayacağı belli değil. 

Microsoft, Project Scorpio’nun sınırlı sayıda satılacak olduğunu ve bu durumda muhtemelen yalnızca ön siparişle elde edilebileceğini söylüyor. 

Project Scorpio, sistemin standart sürümü ile aynı günde, 7 Kasım’da piyasaya çıkacak. Ayrıca 500 dolarlık aynı fiyatı taşıyor olacak ancak bazılarının ümit ettiği gibi, paket halinde oyunlar içermeyecek.

XBox One X Project Scorpio Sürümü