Xbox’a Motherf***er: Arkane Austin ve Tango Gameworks’in Kapanmasıyla Toplum Nasıl Tepki Gösterdi

Xbox’a Motherf***er: Arkane Austin ve Tango Gameworks’in Kapanmasıyla Toplum Nasıl Tepki Gösterdi


Xbox yönetimi resmi olarak Bethesda’nın bir parçası olan birkaç stüdyoyu kapatma kararı aldığını duyurdu. Genel müdürlerin aniden kapatma kararı aldığı Arkane Austin ve Tango Gameworks, oyunları belki büyük hitler olmasa da belirli bir hayran kitlesi bulmuştu. Oyuncu topluluğundan gelen tepki uzun sürmedi. Eskiye göre oyuncular Xbox’un yeni stüdyolarını satın almasından heyecan duyarken şimdi birçok kişi şirketi ve tüm ürünlerini uzaklara göndermeyi öneriyor.

Özellikle konsolun uzun süredir hayranları, Xbox’a sert eleştiriler yöneltti. Forum ve sosyal medya mesajlarına göre, iki benzersiz stüdyonun kapanması onlar için bardağı taşıran son damla oldu. Kullanıcılar, şirketin ve yöneticilerinin tutumunu daha fazla tolere etmeye niyetli olmadıklarını bildirdi. Onlara göre, orada oyuncuların ve endüstrinin genel gelişiminin çıkarları göz önünde bulundurulmuyor, sadece “basit zenginleşme yollarıyla” meşguller. Bu nedenle, “Ananı Xbox’a” ifadesini içeren ifadeler bile yaygınlaşmaya başlamıştır.

“Gerçekten Xbox’tan tiksindim. Uzaklaşsınlar.”

– souls_ninja

“Biliyor musunuz ne oldu? Xbox’u umursamıyorum artık, Microsoft’un resmi bir düşmanı oldum. Aslında beni gerçekten ilgilendiren Tango Gameworks ve Microsoft’un dünyanın en zengin şirketi olması ve bu saçma kitle kovmaları ve stüdyoların sağa sola kapanması.”

– Resident Evil hakkında bilgi veren Dusk Golem

“Son 7 yıldaki görüşmelerimde her zaman stüdyoları ve insanları ön planda tuttum. Xbox’tan ve özellikle stüdyolarından birçok ilişki kurma şansım oldu. Bugün stüdyoların kapanmasıyla etkilenen herkese üzülüyorum. Çok üzgünüm. Ben, hayran olarak görmek istediğim Xbox bu değil. Bu günlerde kendimi bu yeni Xbox’u tanımıyorum. Microsoft’un size güvenliği sağlayacağı vaadinin başarısız olması ve Microsoft’un gelecekteki oyun vizyonu hakkında çalışanlardan bile anlaşılmayan belirsiz planları; ABK’nın satın alımının Microsoft Gaming’e durumu değiştirdiği görünüyor, ve kesinlikle kötüye.

– klobrille

Bu açıklamalara Xbox’un tanınmış blog yazarları ve elçileri de katıldı. Örneğin, XboxEra portalının kurucusu daha önce şirketin daha fazla stüdyoyu satın almasını desteklemişken şimdi geliştiricileri herhangi bir işbirliğinden vazgeçmeye, hatta yayıncı olarak bile reddetmeye çağırıyor.