Xbox’un çoklu platform uyumluluğuyla ilgili son dedikoduları gazeteciler ve endüstri temsilcileri yorumladı

Xbox’un çoklu platform uyumluluğuyla ilgili son dedikoduları gazeteciler ve endüstri temsilcileri yorumladı

Xbox, çok platformlu bir platform haline gelecek mi? Son birkaç saat içinde ortaya çıkan dedikoduların ardından, Microsoft’un mevcut iç stüdyolarından gelen özel oyunlarını başka platformlara çıkarma kararı kullanıcı topluluğunda hayal kırıklığına neden oldu.

Gece yayınlanan Starfield ve Indiana Jones and the Great Circle sızıntıları, zaten var olan Hi-Fi RUSH ve Sea of Thieves dedikodularına ek olarak, Xbox kullanıcılarının tüm seviyelerinde büyük etki yarattı.

Xbox platformuna çok yakın bir figür olan içerik oluşturucu Parris, bu dedikodular yayıldıktan sonra Xbox yöneticilerinin ileri çıkıp neler olup bittiğini açıklamaları ve insanların çok fazla açıklamaya ihtiyaç duyacakları için gelecekteki eylemlere hazırlanmaları gerektiğini yazdı.

Xbox’a her zaman yakın olan gazeteci Jez Corden, rekabet hakkındaki Satya Nadella’nın sözlerini alaycı bir şekilde hatırlatarak platforma olan kullanıcı güvenine dikkat çekti.

Corden, bundan böyle X Series S ve X sahiplerinin PlayStation oyuncuları için beta testçisi olacaklarını ve ardından bu seçimin şu sırayla aşağıdaki sonuçlara yol açacağını analiz etti:

  1. Kullanıcıların reddine neden olarak Xbox konsollarının geleceği ve satın alınan oyunlar hakkında endişelere yol açacak.
  2. Birçok izleyici tarafından uzaklaştırılma etkisi yaratarak bir mizah oluşturulmasına sebep olacak olan “Xbox’un özel oyunları olmayan” bir meme yaratacak
  3. Xbox yöneticilerinin neden bu fikrin kötü bir fikir olduğunu anlamadığına şaşırması.
  4. Ve iş işten geçtikten sonra geri adım atacaklar.

Gazeteci Mike Minotti’ye göre, “Xbox oyunlarının hepsi PlayStation’da da çıkarsa, bu Xbox konsollarının üretiminin sonunu işaret edecek.”

“Bu bazı insanlar için çok önemsiz olabilir ve fikir, daha fazla platformda daha fazla oyun yayınlamak olabilir, ama o zaman Sony’nin daha az rakibi olurdu. Belki de bunun en iyi fikir olmadığını düşünenlerin tarafındayım. Xbox rekabet edebilir, ve etmelidir. Gerçekten bilmiyorum, 500 dolar karşılığında iki platform arasında seçim yapan ve sonunda satın aldığı şeyin mağlubiyetini kabul eden insanlar için ne kadar Xbox konsolu satılabileceğini. Sony’de Örümcek Adam’ı oynayabilirsiniz veya Indiana Jones oynayabilirsiniz. Belki de Xbox’un bu seçeneği olmazsa ortadan kaybolmasına neden olabilir ve artık PlayStation için doğrudan bir rekabet olmaz. Daha fazla böyle bir şey düşünülüyor mu? Ben buna şüpheyle yaklaşıyorum (…) ve iki platform arasında seçim yapan ve sonunda onu satın alan insanların hayal kırıklığını anlıyorum.

Herkes aynı fikirde değil.

Tanınmış gazeteci ve içeriden adam Jeff Grubb, farklı bir fikre sahip:

“Xbox, konsol savaşının bittiğini itiraf etti, tek yeni şey, onların henüz gerçekleşmediğini iddia etmeyi bıraktılar. Sayfayı çevirmeleri gerekiyor ve ciddi bir stratejileri olmalı, ama her şeyin doğru olmasını sağlamak konusunda endişelerim var: oyunları her zamanki gibi çalışacak mı.”

Rekabet konusunda, Grubb, Sony’nin Microsoft’un nihai teslimiyetinden sonra yıkıcı olmayacağına inanıyor.

Eğer Xbox yarın kaybolsa, PlayStation yine de Nintendo, PC, mobil cihazlar ve video oyunları dışında mevcut olan tüm eğlencelere karşı sert bir rekabetle karşılaşırdı. Microsoft, uzun vadeli perspektif hakkında düşünüyor, bugün ve gelecek on yıl, bugün ve bir sonraki yirmi yıl arasında ne olacağını düşünüyor. Başarısız olmaya devam etmektense artık işe yaramadığı açık olan bir şeyi bir daha yapmak istemiyor.