Xbox’un özel oyun stratejisinde temel bir değişiklik olmayacak: 4 oyun başka platformlarda çıkışa hazırlanıyor

Xbox’un özel oyun stratejisinde temel bir değişiklik olmayacak: 4 oyun başka platformlarda çıkışa hazırlanıyor


Bugün, Xbox şirketi, Phil Spencer, Sarah Bond ve Matt Booty’un katılımıyla gerçekleşen bir podcast’te platformun geleceğine dair “vizyonunu” açıkladı. Ayrıca, üçüncü parti yayıncılarla ilgili planların duyurulması üzerine platformun gelecek yol haritasını oluşturmayı amaçladılar.

Güncellenen bilgilere göre, dört oyun diğer platformlarda piyasaya sürülecek. Bunlar arasında ise Starfield ve Indiana Jones and the Great Circle gibi oyunlar bulunmuyor, çünkü bunlar Xbox’a özeldir. Phil Spencer, topluluğun sesini duyduklarını ve özel yayınlama politikasında temel bir değişiklik olmayacağını belirtti. Microsoft, konsollar için hayati önem taşıdığı için özel oyunlar piyasaya sürmeye devam edecek, ancak bazı “inciler” zamanla rakip platformlarda piyasaya sürülebilecek.

“Bu oyunlar, en az bir yıl boyunca Xbox oyuncularına erişilebilir olan oyunlar arasında yer alıyor. Bu, daha geniş bir erişimi hak eden gizli “inciler” ve daha büyük oyuncu kitlesinin çekilmesinden fayda sağlayacak canlı hizmet oyunlarından oluşuyor. Yakında bu oyunlar hakkında daha detaylı bilgi vereceğiz. Bu oyunları daha fazla oyuncuya sunarak, bu oyunların erişimini ve etkisini genişletmekle kalmayacak, aynı zamanda bu oyunların gelecekteki versiyonlarına veya iç stüdyoların portföyümüzün başka bölümlerine yatırım yapabileceğiz. Özel yayınlama yaklaşımımızda temel bir değişiklik yok.”

Bu açıklama, Sea of Thieves ve Hi-Fi Rush gibi oyunlar için oldukça uygun. Ancak bu stratejiden faydalanabilecek bir diğer harika oyun olan Grounded’ı da unutmamak gerek.