“Yabancı: Romulus” korku filminde pratik efektler kullanılıyor, bunu yönetmenin ısrar ettiği şekilde

“Yabancı: Romulus” korku filminde pratik efektler kullanılıyor, bunu yönetmenin ısrar ettiği şekilde

Uzun bir sessizlik ve belirsizlik döneminden sonra, “Alien” kült serisi resmi olarak yeni bir filmle geri dönüyor. İlk korku teaser’ı son derece atmosferik bir şekilde gerçekleşti ve bunu sadece izleyiciler değil, aynı zamanda ilk filmlerin yapımcıları olan Ridley Scott ve James Cameron da fark etti. Rölantinin övgüler almaya devam ettiği bir sırada, gazeteciler yeni filmdeki özel efektler hakkında bilgi edinmeyi başardılar. Yeni filmin, birçok açıdan bilgisayar grafiklerinden vazgeçerek pratik efektleri tercih ettiği ortaya çıktı.

Film yönetmeni Fede Alvarez, The Hollywood Reporter ile yaptığı konuşmada pratik efektlerin kullanımını kabul etti. Haber ajansının belirttiği gibi, bu genç yönetmenin ısrarla gerçekçi dekorlar, maketler ve animatronikler kullanılmasını talep ettiği bir gereksinimdi. Bu, önceki filmlerin pratik efektler ekibinden oluşan bir grup uzmanın, “Alien: Remus”un yaratımı için davet edilmesinin büyük katkısıyla gerçekleşmiştir.

Yeşil ekranların kullanılmaması fikrim var, bu yüzden tüm varlıkları ve dekorları el ile inşa ettik. Her şey gerçekten bu şekilde yaşamamızı ve hissetmemizi sağlamak için inşa edilmeliydi.

— Film yönetmeni Fede Alvarez açıkladı.

Ayrıca, korku filmi yönetmeni modern görsel teknolojilere karşı olmadığını belirtti. Geçmiş filmlerinde CG kullandı ve “Alien: Remus”da da bulunabileceğini, ancak franchise’ın birçok son filminde olduğundan çok daha az kullanıldığını belirtti.