Yaklaşık 100 şarkının yer aldığı Stellar Blade film müziği, NieR serisinin bestecisi tarafından yazılmıştır.

Yaklaşık 100 şarkının yer aldığı Stellar Blade film müziği, NieR serisinin bestecisi tarafından yazılmıştır.

Stellar Blade’in çıkış tarihi yaklaştıkça, oyun hakkında daha fazla bilgi ortaya çıkıyor. Bunlardan biri, oyunun soundtrack’inin yaklaşık 100 şarkı içereceği, bunların %40’ının NieR serisinin bestecisi Keiichi Okabe’nin stüdyosu Monaca tarafından oluşturulduğu.

Bahsedilen röportaj çok yenili olmasa da, kesinlikle değinilmesi gereken bir detaydır; çünkü birçok insan, Yoko Taro’nun tasarladığı seri soundtrack’lerini ne kadar çok takdir ettiğini göz önüne alırsak.

Oyun direktörü Hyun Tae Kim, geliştirici ekibin soundtrack’i Stellar Blade için çok önemli bir unsur olarak gördüğünü ve bu nedenle üzerinde büyük çalışmalar yaptıklarını söyledi. Ayrıca çoğu şarkıda geri vokal olacağını ekledi.

“Müzik, Stellar Blade’in dünya görüşünü temsil eden önemli bir unsurdur. Soundtrack’te yaklaşık 100 şarkı var ve çoğunda koro veya insan sesi duyulacak,” dedi Kim.

Yaklaşık %60 oranında şarkılar kendi imkanlarıyla oluşturulurken, kalan %40’ı NieR serisinden tanınan besteci Keiichi Okabe’nin başında olduğu Monaca stüdyosu tarafından oluşturuldu. Bay Okabe, NieR serisinin bestecisiydi.

Shift Up Games’in büyük önem verdiği bir başka unsur ise, ana karakter Eva için çeşitli alternatif kostümlerin bulunduğu çeşitli gardıroplardır. Sızdırılan demo sürümü sayesinde, oyunda oldukça açık bir kostüm olduğunu biliyoruz, ancak bu kostüm giyildiğinde bir tür “zorlu” mod etkinleştirilecek.

Stellar Blade, 26 Nisan 2024 tarihinden itibaren yalnızca PS5 için kullanılabilir olacak.