“Yasa dışı bir şey yok” – 4 saatlik Dragon’s Dogma 2 oyun yayını yapan yayıncı iddia ediyor

“Yasa dışı bir şey yok” – 4 saatlik Dragon’s Dogma 2 oyun yayını yapan yayıncı iddia ediyor

Oyunların resmi çıkışından bir veya hatta iki hafta önce fiziksel ortamlarda ortaya çıkması olağan bir durum değil, çünkü oyunları lansmandan önce satan perakendeciler var, bazı durumlarda ise kopyaları sadece çalınıyor, geçen yıl Starfield gibi.

Geçen hafta bir yayıncı Twitch’te canlı yayın yaptı ve Dragon’s Dogma 2’nin 4 saatlik oyun içeriğini herkese açık olarak paylaştı, oyunda ne tür şeyler olduğu ve PlayStation 5’te nasıl çalıştığı hakkında oldukça ilginç detaylar gösterildi. Tabii ki, Capcom bunu kesinlikle beğenmedi ve videoyu hemen sildi. Ancak, videoyu yükleyen kullanıcı Capcom ile tartışmaya girmeye karar verdi ve onun eylemlerinin yasadışı bir şey içermediğini iddia etti, çünkü oyun için bir makbuzu olduğunu söylüyor.

“Oyunun yasal olarak satın alınmış bir kopyasına sahibim ve buna dair makbuzum var,” dedi yayıncı. “Oyun oynamamda yasadışı bir şey yok,” ve görünüşe göre oyunun doğrudan ve tanımlanabilir şekilde ağa bağlanmasını önlemek için muhtemelen VPN üzerinden de oynuyordu.

Yayıncının ifadesine göre, Dragon’s Dogma 2’nin erken bir kopyasını Walmart mağazalarından birinde çalışan bir arkadaşından aldı. Yayıncı sızdırmadan başka kopyaların da internette ortaya çıktığını belirttiğinden, Dragon’s Dogma II sürümüne dikkat edin.

Dragon’s Dogma 2, 22 Mart 2024’te PC, PlayStation 5 ve Xbox Series S|X için piyasaya çıkacak.