Yayınevi Larian Studios Başkanı: Pazarlama Çalışmıyor – Oyuncular Sadece Aldatılmak İstemiyorlar

Yayınevi Larian Studios Başkanı: Pazarlama Çalışmıyor – Oyuncular Sadece Aldatılmak İstemiyorlar

Майкл Даус, Larian Studiosın yayıncı direktörü, PC Gamer dergisiyle konuştu ve oyun endüstrisinin mevcut durumu ve stüdyolar ile oyuncular arasındaki yeni etkileşim yöntemleri hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

“Pazarlama öldü. Bu gerçekten böyle – bunu doğrulayabilirim. Eskiden pazarlama, iletişim ve tanıtım vardı. Pazarlama, perakende ticaretin temeliydi. Şimdi ise internet var. Artık kimse reklamlara bakmıyor… genellikle ürünleri sattığımız yöntemler artık geçerli değil. Bu nedenle, oyuncular sadece kendileriyle konuşulmasını istiyor. Aldatılmak istemiyorlar – sadece ne yaptığınızı, neden yaptığınızı ve kime yaptığınızı bilmek istiyorlar.

Y kuşağı her zaman pazarlamayı sevmedi ve şimdi bundan kaçma şansımız var. Oyununuzu satmanın en iyi yeri doğrudan mağazadır. Diğer tüm yöntemler bundan daha az etkilidir. Biz de BG3 ile bunu anladık, ancak biraz zaman aldı.” – dedi Michael Douse

Michael Douse kesinlikle ne söylediğini biliyor: Baldur’s Gate 3’ün sadece PC platformunda satışları astronomik 15 milyon kopyayı aştı.