Yedi Efsanevi Final Fantasy VII’nin Önde Gelen Senaristi Tarafından Reynatis Rol Yapma Oyunu PC ve Konsollar için Duyuruldu

Yedi Efsanevi Final Fantasy VII’nin Önde Gelen Senaristi Tarafından Reynatis Rol Yapma Oyunu PC ve Konsollar için Duyuruldu


Nintendo Direct’in son yayını, çeşitli oyunların duyuruları ve fragmanlarını üçeten birçok ilginç proje gösterdi. Uyandı almayan sunumda Natsume Atari ve FuRyu’dan yeni bir rol yapma oyunu büyük bir sürpriz oldu. Etkinlikte, Japonya’daki geliştiricilerin gerçek bir yıldız kadrosu tarafından oluşturulan ambite edici bir aksiyon olan Reynatis’in bir fragmanı sunuldu.

Yenilikçiler tarafından, Reynatis, dinamik ve derin bir rol yapma oyunu olarak tanımlanmaktadır. Oyunun eylemi, günümüz Tokyo’sunda, Shibuya bölgesinde çözülür. Orada, halkın büyük güçlerinden korktuğu büyücüler faaliyet göstermektedir. Marin Kirizumi, elementleri kendi isteğine boyun eğecek bir büyücü ve şehrin büyülü sakinlerinin gözetimini yapmakla görevlendirilen Sari Nishizima, farklı toplumsal katmanlardan büyücüler arasındaki çatışmanın hikayesinde kendi yollarının kesiştiğini keşfeder.

Oyuncular, parlak saldırıları gerçekleştirmek için “Release” ve “Suppression” modları arasında geçiş yapabilirler. Büyücülüğü saklamak, yetkililerin dikkatini çekmemek için gerekir. Ancak zamanı geldiğinde, oyuncular şehrin manzarasına organik bir şekilde uyum sağlayan parlak saldırıları gerçekleştirerek tüm potansiyellerini ortaya çıkarabilirler. Ancak güçlerine kaptırılırsa, yerel polis ile başa çıkmak zorunda kalacaklardır.

Reynatis’in bir başka özelliği de geliştirici ekibidir. Oyunun senaristi, önceki olarak orijinal Final Fantasy VII ve onun yeniden yapımı üzerinde çalışmış olan Kazushige Nojima’dır. Müzikler, en çok Kingdom Hearts üzerindeki çalışmalarıyla tanınan Yoko Shimomura tarafından sağlanacaktır. Ayrıca, Yasutaka Kaburagi, Yusuke Naora ve yönetmen Takumi Isobe de oyunun yaratımında yer almaktadır.

Reynatis’in piyasaya sürülme tarihi 25 Temmuz’da PC, PlayStation 4, PlayStation 5 ve Nintendo Switch platformları için planlanmaktadır. Maalesef, projenin yalnızca Japonya için yayınlanması planlanmaktadır. Oyunun dünya pazarına ne zaman geleceği henüz açıklanmamıştır.