Yeni Fable oyununun geliştirilme aşaması son aşamada gibi görünüyor.

Yeni Fable oyununun geliştirilme aşaması son aşamada gibi görünüyor.

Son zamanlarda Playground Games’den Fable geliştirici ekibinin bazı üst düzey üyelerinin ayrıldığı, LinkedIn’de yayınlanan bir gönderiden ortaya çıktı. Bu kişiler arasında, hikaye direktörü pozisyonunda bulunan Martin Lancaster da var.

Kısa bir süre önce projeden anlatı bölümü lideri Anna Megill de ayrıldı. Anna, Martin Lancaster’ın doğrudan yönetiminde çalışıyordu, ancak artık hiçbir geliştirici projede yer almıyor. Senarist Amber Houlders ve proje sanat yönetmeni Nukk Fung Sai de başka bir işe geçiyor. Forza Horizon ekibi dahi değişimden etkilendi, ancak büyük ihtimalle Fable üzerinde yapılan çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığı anlamına geliyor.

Dedikodulara göre, rol yapma oyunu oynanabilir bir durumda ve tanınmış bir içeriden gelen bilgiye göre proje 2025 yılında başlatılacak. Bu değişikliklerin “kırmızı bayrak” ile ilgili olmadığı, sadece projenin son aşamasının işaretçisi olduğu anlaşılıyor.

Fable uzun yıllardır geliştiriliyor. Playground Games ekibinde 300’den fazla geliştirici bulunuyor, bu nedenle bir geliştirici ayrıldığında yeni birisinin ekibe katılması oldukça normaldir. Genellikle, ana uzmanlar projeyi tamamladığında projeleri terk eder.

Ve çünkü geliştirme muhtemelen son aşamada, Microsoft’un Xbox Games Showcase etkinliğinde Haziran ayında bu RPG hakkında başka bir tanışma yaşanabilir. Belki de aynı etkinlikte oyun devi çıkış tarihleri hakkında tahmini bilgileri verebilir.