Yeni Guacamelee 2 Fragmanı Chicken Illuminati’yi Gösteriyor

Yeni Guacamelee 2 Fragmanı Chicken Illuminati’yi Gösteriyor

Guacamelee 2

Guacamelee 2

Eleştirmenlerce takdir edilen Metroidvania Guacamelee‘nin uzun zamandır beklenen devamı bu yıl geliyor. Guacamelee 2 için yayınlanan yeni bir fragman, 21 Ağustos’ta aksiyon-platformerın PS4 ve PC için başlatılacağını ortaya çıkardı.

Guacamelee 2, ilk oyunun kaldığı yerden devam ediyor; güreşçi Juan Aguacate doğaüstü maceralardan, platformlardan ve kavgadan emekli olmuştu. Yeni bir tehdit ortaya çıktığında tüm herşey değişti ve Juan bir kez daha ona çok sayıda güçlü saldırılar sağlayan güreşçi maskesini takıyor.

Öncüsünde olduğu gibi, Guacamelee 2 dört kişilik yerel kooperatif, hareket ve mücadele için yeni stratejiler sunan çok çeşitli renkli yetenekler sunuyor. Aynı stil elektro-Meksika müziği de, grafikler için kullanılan canlı renk paletinin de geri dönüşünü sağlıyor. Oyun, samimi ve alçakgönüllü, orijinalden tanıdık yüzlerin iadesini vaat ediyor.

Bununla birlikte, bu sefer birkaç değişiklik var. Guacamelee 2, Juan’ın parçalaması için iki kat daha fazla farklı düşman türüne ve daha birçok patrona sahip. Juan, sadece insan formuna yeni beceriler bulmak yerine, ayrıca bir tavuğa dönüştükten sonra kullanabileceği yeni yeteneklerin kilidini açacak. Bu yeni tavuk yeteneklerini bir çeşit Chicken Illuminati‘den öğrenecek ve fragmanın sonunda dans ettikleri görülüyor.

Guacamelee, Xbox 360, PS4, Wii U ve Xbox One’a gelmeden önce 2013’te Vita, PS3 ve PC’de piyasaya çıkmıştı. Guacamelee 2 de aynı yolu izleyebilir ve en sonunda Xbox One, Vita veya Nintendo Switch gibi diğer platformlara geçebilir.