Yeni Mac’inize Yüklemeniz Gereken İlk 10 Uygulama

Yeni Mac’inize Yüklemeniz Gereken İlk 10 Uygulama

En İyi Mac Uygulamaları

En İyi Mac Uygulamaları

Apple’ın macOS işletim sistemi ilk alındığında yeni Mac dizüstü bilgisayarınızın veya masaüstünüzün e-posta, takvim yönetimi ve bazı temel verimlilik araçlarına gelince kapladığı temellere kadar olgunlaştı. Ancak, GIF yapımından fotoğraf düzenlemeye ve pencere organizasyonuna kadar her şeyi kolaylaştırabilen daha iyi ve daha güçlü Mac yazılımı içeren bir dünya var.

Yazılım için ödeme yapmak Google öncesi anakronizma gibi gözükse de, en iyi Mac uygulamalarının çoğu sadece birkaç liraya mal oluyor ve iş akışınızı veya günlük bilgisayar kullanımınızı önemli ölçüde iyileştirebilir. Ve bazıları o kadar iyidir ki, özellikle işinizde veya fotoğrafçılık gibi ciddi bir hobi olarak size yardımcı olmak için, aylık veya yıllık bir abonelik garanti ederler.

Yani, Mac ekosisteminde yeniyseniz veya mevcut Mac’inizi daha kullanışlı hale getirmenin yollarını arıyorsanız, bu uygulamaları inceleyin. Bazıları işlerin nasıl yapıldığını tamamen değiştirebilir. İşte en iyi Mac uygulamaları.

1. Adobe Creative Cloud Photograph

1. Adobe Creative Cloud Photograph

Adobe’nin Creative Cloud’unda gerçekten yanlış yapamazsınız. Fotoğraf süitinde Lightroom, Lightroom Classic ve Photoshop, fotoğraf düzenleme ve görüntü oluşturma söz konusu olduğunda tüm temelleri kapsayan profesyonel bir yazılım koleksiyonu içerir. Amatör ve profesyonel fotoğrafçılar için daha iyi bir yazılım paketi yoktur.

Adobe Creative Cloud Photograph İndir

2. Alfred

2. Alfred

Alfred esasen bir kısayol oluşturma aracıdır ve uygulamaları başlatmak, dosyaları bulmak ve hatta web’de arama yapmak için hızlı klavye komutlarını kullanmanızı sağlar. Kendi uzantılarınızı oluşturabilir veya bir diehard Alfred kullanıcısı topluluğu tarafından geliştirilenleri ödünç alabilirsiniz.

Alfred karmaşık bir canavar ve nasıl kullanılacağını bulmak biraz zor olabilir. Ancak bir kaç temel formülü kilitledikten sonra, günlük bilgisayar görevlerinden değerli saniyeleri tam dakikalara kadar ayıklıyor olacaksınız. Verimlilik iş akışınızdaki tam gücünü açığa çıkarmak, işlerin nasıl yapıldığına dair oyun değiştiren bir yükseltme olabilir.

Alfred İndir

3. Bear Notes

3. Bear Notes

Hayatınızda çok yazı yazan biriyseniz, Mac kullanan diğer birçok kişi muhtemelen size Bear Notes kullanmanızı söyleyecektir. Bear Notes, birkaç yıl önce ilk kez piyasaya sürüldüğünde Evernote’un yerine geçen, temiz ve güçlü bir not tutma uygulaması haline geldi. Diğer bazı uygulamalar kadar donanımlı değildir, ancak mükemmel bir tasarıma sahiptir ve notları sabitleme, hashtag’lerle düzenleme ve Markdown sözdizimini kullanma yeteneği gibi özellikleri içerir.

Bear Notes İndir

4. GIF Brewery 3

4. GIF Brewery 3

İnternette, GIF’ler çok kullanılmaktadır ve bunları oluşturmak için hiçbir yazılım GIF Brewery 3 kadar erişilebilir değildir. Birincisi, ücretsizdir, ki bu büyük bir artıdır. Ücretsiz GIF yapma araçlarının çoğu yalnızca web’de bulunabilir ve genellikle iğrenç reklamlar veya bazı hantal oturum açma işlemlerinde gezinmeyi içerir. GIF Brewery 3 bunlardan hiçbirine sahip değildir.

Yerel bir dosyadan veya bir YouTube bağlantısından video çekebilen hızlı ve güçlü bir uygulamadır, ancak görüntüleri bir araya getirmek veya Mac ekranınıza veya akıllı telefonunuzun kamerasına bir şey kaydetmek için de kullanabilirsiniz. Uzunluğu uzatmak veya kısaltmak, kırpmak, dosya boyutlarını değiştirmek ve kaplamalar ve döngülerle düzeltmek için özelliklerle dolu bir özelleştirme paneline sahiptir. GIF Brewery 3’ün sundukları için daha iyi bir araç yoktur.

GIF Brewery 3 İndir

5. Moom

5. Moom

MacOS’un en sinir bozucu yönlerinden biri, resmi bir pencere yönetim aracının olmamasıdır. Apple’ın uygulama pencerelerini hassas bir şekilde yeniden boyutlandırmayı ve yakalamayı çok zorlaştırması ve özellikle Windows yıllarca bu tür araçlar için yerel desteğe sahip olduğunda, çoklu monitör ekranının kenarı ve köşeleriyle aynı hizada olması çok az anlamlıdır.

Neyse ki, bu görevleri yerine getiren üçüncü taraf uygulamaların büyük bir ekosistemi var ve Moom kullanımı en kolay olanıdır. Kurulduktan sonra, arka planda kalır, imleci yeşil büyütme düğmesinin üzerine getirmenizi bekler. Oradan, pencereyi yatay veya dikey bölünmüş ekran modu dahil olmak üzere çeşitli şekillerde yönlendirebilirsiniz. Klavye kısayol tuşları oluşturabilir, fare imlecinizi kullanırken Moom’u özelleştirebilir ve ihtiyaçlarınızı karşılamak için özel pencere boyutları ve düzenleri oluşturabilirsiniz.

Moom İndir

6. Paprika 3

6. Paprika 3

Yemek tariflerini yönetmek, sıradan bir aşçının not alma uygulaması veya e-posta klasörü ile yaptığı bir şey olabilir, ancak Paprika 3, ihtiyaç duymadığınızı hiç sanmadığınız süper güçlü bir tarif yöneticisidir. Temelde, bir pişirme uygulamasından isteyeceğiniz her şeye sahip. MacGourmet gibi rakip servislerden tarifleri içe aktarabilir ve bu tarifleri haftalık yemek planı olarak takviminize de aktarabilir veya gerekli bileşen veya manav listelerini Hatırlatıcılar’daki kontrol listelerine dönüştürebilirsiniz.

Ayrıca geniş market listeleri, mutfak envanterleri ve yemek planları da oluşturabilirsiniz. İstediğiniz porsiyon boyutuna göre tarifleri küçültebilir ve telefon, tablet ve masaüstü arasında her şeyi senkronize edebilirsiniz. Aynı zamanda çevrimiçi bulunan tarifleri anında saklamak için temiz bir yer imi var. Sonuç olarak Paprika 3, ev aşçısının en hayati uygulamasıdır ve mutfakta göz atmaya başlamanın harika bir yoludur.

Paprika 3 İndir

7. Pixelmator Pro

7. Pixelmator Pro

Photoshop için aylık bir abonelik ödemeyi istemiyorsanız Pixelmator Pro, Adobe’nin alabileceğiniz en üst düzey yazılımına yakındır. Herhangi bir ciddi fotoğraf düzenlemesi için bir zorunluluk olan RAW görüntü işlemeyi destekler. Aynı zamanda Adobe’nin yıllar içinde Photoshop ve Lightroom’a eklediği birçok şık şeyler ile eşleşir; bunlar, lekelerin ve görüntünün diğer istenmeyen kısımlarının arka planın yapay bir versiyonuyla değiştirilmesine izin veren yapay zeka destekli bazı püf noktaları içerir. Bunun ötesinde, Pixelmator Pro, özellikle Mac kullanıcıları için tasarlanmış güçlü bir görüntü düzenleyicidir.

Pixelmator Pro İndir

8. Tooth Fairy

8. Tooth Fairy

Apple’ın Airpod’larına sahipseniz ve bunları hem iPhone’unuza hem de Mac’inize sık sık bağlama eğiliminde iseniz, Tooth Fairy mutlaka almanız gereken bir aksesuardır. Bağlı Bluetooth aygıtlarınızı kolayca açıp kapatmanıza olanak tanır. Batarya durum göstergelerini içerecek şekilde özelleştirilebilecek, seçtiğiniz her cihaz için menü çubuğu simgesi kısayolları oluşturarak çalışır. Oradan, tüm Bluetooth cihazlarınızı bir klikle veya daha da iyisi bir klavye kısayol tuşu kurulumuyla yönetebilirsiniz. Bu yüzden bir dahaki sefere, Bluetooth ayarlarıyla uğraşmak ve cihazınızın bağlanmasını beklemek yerine, hızlı ve kolay bir fare tıklaması veya kısayol komutu ile yapabilirsiniz.

Tooth Fairy İndir

9. TrashMe

9. TrashMe

Hemen hemen her Mac kullanıcısı, makinelerini, kaybolacak olan tehlikeli bir yazılım parçasından kurtarmaya çalışan bir deneyime sahiptir. Çünkü bir dosya ya da bir başkası kullanımda durumunda veya başka bir konu da onları iyi bir şekilde silmelerini engelliyor. TrashMe, bu işlemi sorunsuz ve eksiksiz yapmak için tasarlanmıştır. Herhangi bir uygulamayı, eklentiyi veya tercih bölmesini kolayca silebilen ve aynı zamanda herhangi bir yere gitmek istemediğiniz uygulamalar için kaldırma korumaları ayarlayabilmenizi sağlayan bir kaldırıcı uygulamasıdır. Bir şeyi çöpe atmaya karar verdiğinizde, uygulama simgesini basitçe TrashMe’nin gösterge panosuna sürüklerseniz, yazılım onu ve uygulamayla ilişkili diğer dosyaları otomatik olarak siler.

TrashMe İndir

10. Wavebox

10. Wavebox

Pek çok insan için, Apple’ın varsayılan Posta istemcisi veya bir web tarayıcısındaki Gmail, masaüstü e-posta ihtiyaçlarını karşılamak için yeterince iyi bir iş çıkarır. Ancak herkes dahil, e-postanız için özel bir Mac uygulaması gelen kutunuzu temizlemek ve başka bir şey yapmak arasında geçiş yapmada bir zorunluluktur. Wavebox bu konuda mükemmeldir.

Esasen Electron çerçevesi tarafından desteklenen bir web ambalajıdır ve standart Gmail’e ek olarak her türlü üçüncü taraf uygulama ve hizmetlerinden yararlanır. Yine de temiz bir tasarıma ve süper güçlü entegrasyonlara sahip, Asana ve Office 365’ten Discord ve Slack’a kadar her şeye erişebilmenizi sağlar. Wavebox tarayıcı sekmesi karmaşasını gerçekten azaltabilen ve uygulama yönetiminizi merkezileştirmenize yardımcı olabilecek nadir, her şeyi yapan uygulamalardan biridir.

Wavebox İndir