Yeni rapor, hala çıkmayan Until Dawn 2 hakkında bilgi veriyor

Yeni rapor, hala çıkmayan Until Dawn 2 hakkında bilgi veriyor

PS5 ve PC’de Until Dawn’un geri dönüşü ile birçok oyuncu, devam oyununun görüp görülemeyeceğini merak ediyor. Ancak belirli bir derecede Until Dawn 2 zaten mevcut ve adı The Quarry, Supermassive Games’in son oyunlarından biri.

Bu bilgi, yeni bir raporda Time Extension tarafından sağlandı. Bu, Supermassive Games’in iç problemlerine ilişkin bir araştırmanın yapıldığı 2022 yılına kadar dayanıyor. Makale, Until Dawn ile ilgili olmayan çeşitli nedenlerden dolayı yayınlanmadı ve ancak şimdi altı çalışanın paylaştığı ilginç bir bilgi dizisini açıklıyor.

Kısacası Supermassive Games, Sony için Until Dawn 2 prototipi üzerinde çalışmaya başladı, ancak proje nihayetinde durdu. Daha sonra ekip, Stadia için Google’ın yeni bir yayıncısı buldu, ancak bu anlaşma da platformun kapanması nedeniyle çöktü. Sonunda, 2K proje üzerine atladı ve onu piyasaya sürdü. Açıkça, oyun Sony’nin altında olmadığı için direkt olarak Until Dawn 2 olarak adlandırılamazdı ve doğrudan göndermeler yapamazdı.

Çalışan şunları söyledi:

“The Quarry ekibi başlangıçta Until Dawn 2 ekibiydi ve onlar Sony ile çalışıyorlardı, ki bu temelde prototipi oluşturmak için ödedi. Sonra, prototipi bitirdikten sonra Supermassive geri dönüp şöyle dedi: ‘Bunu daha kim isteyeceğini görmek için düşüneceğiz’, ki bu, Sony ile ilişkilerdeki son çiviydi. Sonunda, Google satın aldı ve uzun yıllar boyunca finanse etti.”

Başka bir çalışan, The Quarry’nin bir zamanlar Until Dawn 2 olduğunu belirtti, ancak bu olaylara farklı bir bakış açısıyla bakarak, The ​​Dark Pictures’ın çok platformlu yaklaşımını kıranın aslında Sony olduğunu iddia etti:

“The Quarry, aslında Until Dawn projesi olarak başladı, ancak lisansları yoktu. Onlar, Dark Pictures’ı birkaç platformda piyasaya sürerek Sony ile ilişkilerini bitirdiler. Bildiğim kadarıyla lisans şimdi başkasına ait”.