Yeni Samsung ve Apple Akıllı Telefonlar Şarj Aleti Olmadan Satılacak

Yeni Samsung ve Apple Akıllı Telefonlar Şarj Aleti Olmadan Satılacak

Akıllı telefonlardaki evrimsel değişiklikler bazen tartışmaya neden olabiliyor. Gömülü piller, kavisli ekranlar (güvenlik camını takmayı zorlaştırmasından dolayı) veya bir jak girişinin bulunmaması zamanında tartışma yaratmıştı. Samsung ve Apple'ın şu anda hazırlandığı şeyi birçok kişinin kabul etmesi zor görünebilir. Yeni cihazınızın yanında birkaç yüz liralık bir şarj cihazı bulamayacağınızı düşünün.

SamMobile, Samsung'un yeni akıllı telefon kutusu içeriği planlarını yazdı. Şirket, kutuyla birlikte bir şarj cihazı tedarik etmemeyi düşünüyor. Daha önce duyurulan iPhone 12’nin de kulaklık ve şarj cihazını kutu içinde vermeyeceğini duyan Samsung da aynı girişimde bulunmuş olabilir. Kutunun içinde sadece telefon ve kablodan başka bir şey olmayacağını göreceğimiz günler de gelmiş bulunmakta.

Bu tür değişikliklerin neden olabileceğini düşünelim. Samsung’u ele alırsak yeni cihazlara takılan 5G modüllerinin fiyatı nedeniyle gerekli olan maliyet azaltımını örnek gösterebiliriz. Elektronik atıklarla mücadele hakkında da bir tartışma var. Şirket, şu anda herkesin evinde birkaç şarj cihazına sahip olduğuna inanıyor. iPhone 12 tarafında ise bazı kullanıcılar cihazın da içinde olduğu küçük bir kutu tasarımı fikrine gidildiğini düşünüyor.

Belki de bu strateji akıllı telefon aksesuarları için pazarda değişikliğe gidilmesi ile ilgilidir. Bu temel bileşenin yoksun bırakılması, orijinal güç kaynaklarının satışını veya diğer markaların yedek parça sayılarını artırabilir. Belki birçok kullanıcı indüksiyon şarj cihazı almayı düşünecektir. Biz şahsen maliyet azaltma iddiasıyla tam olarak ikna olmadık. Akıllı telefonlarda kullanılan şarj cihazları yaygın ve ucuz bir teknolojidir. Bir akıllı telefon setinde ne kadar az değere sahip olduklarını görmek için bu tür aksesuarların fiyatlarına bakabilirsiniz. Düşük bütçeli telefonlarda bu durum kulağa mantıklı gelse de, on binlerce liralık cihazlar açısından bu gerçekten mantıklı mı?