Yeni Spelunky 2 Oynanış Fragmanı Yeni Karakterleri, Yetenekleri ve Düşmanları Gösterdi

Yeni Spelunky 2 Oynanış Fragmanı Yeni Karakterleri, Yetenekleri ve Düşmanları Gösterdi

Spelunky 2

Spelunky 2

PlayStation, tüm zamanların en iyi bağımsız platform oyunlarından birinin devamı olan Spelunky 2 için ilk oynanış fragmanını yayınladı. Fragman, orijinal Spelunky’nin yaratıcısı Derek Yu ile yapılan röportajın yanı sıra, devamıyla ilgili daha fazla bilgi veren bir röportaj yayınladı.

Yu, “Spelunky 1 piyasaya sürüldüğünden beri, çok sayıda harika roguelike esinlenmiş oyunlar ortaya çıktı. Tarz yeni ve güzel yönlere itti, ama Spelunky‘nin oyuncuya sunduğu özgürlük ve farklı öğeler arasındaki etkileşim açısından hala çok eşsiz olduğunu düşünüyorum. Bir etkimliğin ele alınması gereken bir sonuç zincirini tetikleyebileceği yer. Özünde, Spelunky 2 (ilk oyundan) çok farklı değil. Serilerle ilgili düşüncelerim, önceki oyunların uzantısı olmalarıdır, bu yüzden Spelunky 1 hayranlarının oyuna atılacağını ve hem hikaye hem de mekanik olarak bir devamı oynayacaklarını hissediyorum.” dedi.

Yu daha sonra Spelunky 2’nin orijinalin ayna görüntüsü olmadığını ve birkaç farklılığın olduğunu açıkladı. En kayda değer değişim, her seviyeye ikinci katmanın eklenmesidir. Her katman arasında atlama yapabilecek ve arada sırada diğeri için bir kısayol olarak kullanabileceksiniz. Yu, bunun 2D oyuna “üçüncü boyut” eklediğini düşünüyor. Yu, “Ve sonra beklenen tüm yeni alanlar, öğeler, canavarlar ve tuzaklar gerçekten çok fazla” diye ekledi.

Spelunky 2 oynanış fragmanı sadece PS4’ü gösteriyor ancak oyun PC’ye de geliyor. Orijinal Spelunky, Xbox 360, PS3, PSVita ve PS4’e geçmeden önce PC’de piyasaya sürülmüştü. Spelunky 2 2019 için planlandı.