Yeni Sürüm Windows’ta SafeDisc Korumalı Oyunları Çalıştırmak İçin SafeDiscShim Aracı Mevcut oldu

Yeni Sürüm Windows’ta SafeDisc Korumalı Oyunları Çalıştırmak İçin SafeDiscShim Aracı Mevcut oldu

Eski tarz bilgisayar oyunlarını sevenler için ilginç bir şey ortaya çıktı. RibShark, SafeDisc korumalı oyunları modern Windows’ta çalıştırmanıza ve oynamanıza olanak tanıyan SafeDiscShim’in beta sürümünü yakın zamanda piyasaya sürdü.

Bilmeyenler için, SafeDisc, 90’ların sonunda ve 2000’lerin başında birçok oyunda kullanılan bir DRM’dir. Ancak 2015 yılında Microsoft, SafeDisc DRM kullanan tüm oyunları engellemeye karar verdi. Microsoft, yazılımın “sisteme derinlemesine entegre olması” nedeniyle güvenlik sorunlarına atıfta bulunuyor.

Yaratıcısının söylediğine göre, bu aracın çalışması için herhangi bir sürücüye ihtiyaç yok. Bunun yerine, SafeDisc korumalı oyunlarla birlikte otomatik olarak yüklenir ve olası sürücüye gönderilen herhangi bir iletişim talebini yakalar. Ardından araç beklenen cevabı kendisi göndererek oyunun başlamasına izin verir.

Önceden, eski oyunları başlatmak için NoCD/NoDVD crack’leri kullanabilirdiniz. Bu kırıklar, SafeDiscShim’in yaptığı işi daha veya daha az yapmıştır. Ana fark, SafeDiscShim’in DRM’yi kırmamasıdır. Bu nedenle yine de CD/DVD’nizi sürücüye koymalısınız.

SafeDisc v1 kullanan bazı oyunlarda, SafeDiscShim, oyunun yürütülebilir dosyasının bulunduğu klasördeki drvmgt.dll dosyasının önceden silinmesi gerekiyorsa yanlış çalışabilir. Bu nedenle oyununuz başlatılmıyorsa bu DLL’yi mutlaka kaldırın.

Genel olarak, eski oyunlarınızı yeniden oynamak için yasal bir yöntemdir. Araç bu bağlantıdan indirilebilir.