Oyun kartuşlarını yalama meraklıları yine hayal kırıklığına uğrayacaklar. GameSpot’a verilen röportajda, Nintendo yöneticileri Switch 2 için planlanan kartuşların, ilk konsol için olanlar kadar iğrenç tatlı kalacağını doğruladılar. Proje lideri Takahiro Dota, oyunculara kartuşları dil ile tatmamalarını tavsiye etti. Yapımcı Koichi Kawamoto, bir kere dayanamayıp bu deneyimi yaşadığını itiraf etti ancak o zamandan beri bir daha asla bu deneyimi tekrarlamamaya yemin etti. Görünüşe göre, deneyim pek de hoş değildi.
Bu iştah açıcı olmayan kartuşlarla ilgili tüm bu hikaye, aslında boşuna değil. Nintendo, çocukların ve evcil hayvanların, bu plastik lezzeti denemeye karar verirlerse, onu hemen tükürmeleri ve yutmadan önce düşünmeleri için kartuşları bilerek bu kadar kötü tatlandırıyor.
İlk Switch için, şirket dünyanın en acı maddelerinden biri olarak kabul edilen ve tamamen zararsız olan denatonium benzoat adında bir madde kullanmıştı. Her şeyi göz önünde bulundurursak, Switch 2 için olan kartuşların da aynı kaderi paylaşacağı anlaşılıyor.