Yeni taktik nişancı oyunu Gri Bölge Savaşı’nda hiper gerçekçi balistikler gösterildi

Yeni taktik nişancı oyunu Gri Bölge Savaşı’nda hiper gerçekçi balistikler gösterildi

Madfinger Games şirketi Gray Zone Warfare projesinde Unreal Engine 5 grafikleri kullanmayı hedeflemiyor sadece, aynı zamanda modern shooter oyunlarının oyun formüllerini fizik motoru ile güncellemeyi planlıyor. Bu fizik motoru, tek tek mermilerin balistik etkilerini gerçekçi bir şekilde taklit edecek kadar gelişmiş olacak.

Çek Cumhuriyeti’nde bulunan geliştirici şirket, son geliştirici günlüğünde bu taktik birinci şahıs shooter oyununda ormanlarda deneyimleyeceğimiz balistiklere odaklanıyor. Oyun, Escape from Tarkov, Battlefield, Rust ve ARMA’dan esinlenmiştir.

Erken erişimle başlatılan lansman ile birlikte, Madfinger ekibi ekran üzerinde sadece grafiksel olarak değil, aynı zamanda tamamen gerçekçi bir shooter deneyimi sunmak için çalışıyor. Brnensk şirketinin açıklamasına göre, Gray Zone Warfare’a entegre edilen fizik motoru, mermilere gerçeklikten ayırt edilemeyen balistik etkiler kazandıracak, örneğin darbe yüzeylerinde dinamik olarak oluşturulan “geçici boşluklar” gibi. Kurşunların neden olduğu hasar, malzemenin yoğunluğuna, darbenin şiddetine ve ekran üzerinde sürekli değişen etkiler yaratmak için gerçek zamanlı olarak yeniden oluşturulan diğer gerçekçi parametrelere bağlı olarak değişecek.

Komşu duvardan sekiş yapan suyun içine doğrudan atılan mermiden sekiş etmesini izleyen Madfinger ekibi, kurşunların sekiş efektlerinin de inanılmaz gerçekçi olacağını vaat ediyor. GZW’nin yönetiminde olan “anatomik mekanik” hakkında Madfinger’ın düşünceleri de bir o kadar ilginç. Bu mekanik, çeşitli organlara bağlı olarak değişen türde yaraları yönetir (göz yaralanmaları ve geniş kan kaybına bağlı çoklu organ kırılması dahil) ve düşmanın atışları ile verilen hasarı adım adım hesaplar.