Yeni Witcher Efsanesi Hala Pre-Production Aşamasında

Yeni Witcher Efsanesi Hala Pre-Production Aşamasında

Resmi olarak Project Polaris olarak bilinen, CD Projekt RED’in hazırladığı yeni The Witcher üçlemesi, henüz uzun bir süre çıkmayacak. Geliştiricinin 2023 mali raporunda, oyunun hala iç ön üretim aşamasında olduğu belirtilmiş.

Şubat 2024 tarihli raporda, oyunun yakın zamanda bu aşamayı geçmesi gerektiği ancak belirli bir tarih verilmediği belirtilmiş. Şirket ayrıca, Project Sirius’un çoklu oyuncu özelliklerine sahip olduğu ve aynı durumda olduğu bilgisini vermiş.

Son olarak, Fool’s Theory tarafından geliştirilen ilk The Witcher’ın yeniden yapımı, açıkça henüz açılışından uzak görünüyor. CD Projekt RED’in söylediğine göre, oyun hala konsept aşamasında, ancak ondan sorumlu stüdyo, orijinal RPG’nin tüm sıkıcı ve eskimiş bölümlerini kaldıracağını taahhüt etti.

Yeni The Witcher üçlemesi henüz erken aşamalarında olmasına rağmen, bu şu anda geliştiricinin ana odak noktası haline geldi. Şirket temsilcilerinin söylediğine göre, ekibin büyük bir kısmı şu anda bu projede çalışıyor ve şu anda projede 400’den fazla uzman görev yapıyor.

CD Projekt RED’in ikinci en büyük ekibi şu anda Boston’daki yeni stüdyoda Cyberpunk 2077’nin devamının geliştirilmesi üzerinde çalışıyor. Stüdyonun yeni projeleri Unreal Engine 5 tabanında oluşturulacak ve ilerleme hızındaki belirgin yavaşlık, teknolojinin eğitim aşamasıyla ilişkili olabilir.

Şirketin mali raporu ayrıca, The Witcher ve Cyberpunk 2077’nin gelecekte hesaplarını ödeyeceği belirtilse de, yalnızca onlara bel bağlamamaya hazırlanıyor. Şu anda 20 uzmandan oluşan gizemli Project Hadar üzerinde de çalışıyor.