Yeni Yüzüklerin Efendisi MMO Geliyor

Yeni Yüzüklerin Efendisi MMO Geliyor

Yüzüklerin Efendisi Oyunu

Yüzüklerin Efendisi Oyunu

Geçen yıl açıklanan çevrimiçi Yüzüklerin Efendisi oyunu hakkında daha fazla ayrıntı ortaya çıktı. Amazon Game Studios, oynaması ücretsiz Lord of the Rings MMO oluşturmak için Leyou Technologies ve Athlon Games ile ortaklık kurduklarını açıkladı.

Oyun J.R.R. Tolkien‘in Yüzüklerin Efendisi edebi üçlemesinden esinlenecek. Ancak, bu aşamada hiçbir hikaye detayı bulunmamakla birlikte Amazon, bu projenin Yüzüklerin Efendisi TV dizisinden ayrı olduğunu onayladı.

Amazon bir basın bülteninde, “Oyun, dünyanın dört bir yanındaki hayranlara, Tolkien‘in geniş dünyasının epik keşifi için yeni, sürükleyici bir oyun deneyimi sunacak.” dedi.

Henüz adı olmayan Yüzüklerin Efendisi MMO konsol ve PC için yapılıyor ve Amazon oyunu Çin dışında dünyanın her yerinde pazarlayacak ve yayınlayacak. Çin’de devereye Leyou gireccek.

Yüzüklerin Efendisi oyunu üzerinde çalışan kişiler arasında Destiny, Planetside, WoW, Everquest, Defiance ve Rift gibi büyük çevrimiçi oyunlarda çalışan deneyimli kişiler bulunmaktadır.

Lord of the Rings MMO‘nun planları, başlangıçta oyunun Yüzüklerin Efendisi olaylarından “uzun bir süre” önce Orta Dünya’da gerçekleşeceği şeklinde bildirilmişti. Şimdi bu değişmiş gibi görünüyor. Oyunun, Tolkien evreninde “daha önce hiç görülmemiş toprakları, insanları ve yaratıkları” kapsadığına inanılıyordu, ama şimdi işler farklılaşmış gibi.

Amazon’un Lord of the Rings MMO’su görünüşe göre, 2007’de çıkan adı The Lord of the Rings Online olan mevcut Lord of the Rings MMO ile rekabet edecek ve aynı zamanda filmlere değil, kitaplara dayanacak. Mevcut oyun konsolda hiç yayınlanmadı. Amazon oyununu konsolda yayınlamayı planlıyor. Amazon’un oyununun çıkış tarihi yok, bu da yakında gelmeyeceğini gösteriyor. Bu, potansiyel olarak Xbox Scarlett ve PlayStation 5‘te yayınlanabileceği anlamına geliyor. Tabii bu tahmin sadece.

Ayrıca bu yeni MMO‘ya ek olarak, Daedelic Entertainment Gollum’a odaklanan bir Yüzüklerin Efendisi oyunu yapıyor.