Yenilikçi içerik, Prince of Persia: Sands of Time’ın yeniden yapımında ana karakterlerin görünüşünde değişiklikleri ortaya koyuyor.

Yenilikçi içerik, Prince of Persia: Sands of Time’ın yeniden yapımında ana karakterlerin görünüşünde değişiklikleri ortaya koyuyor.

2020 yılında Ubisoft stüdyosundan geliştiriciler, kült aksiyon-platform oyunu Prince of Persia: Sands of Time’ın yeniden hayal edilmesini duyurdu. Yenilenmiş sürümde modern konsollar ve PC’ler için detaylı grafikler, yeni bir hikaye ve diğer yenilikler bekleniyordu, tipik bir remake’in sahip olabileceği değişiklikler. Ne yazık ki, oyunun gelişimindeki komplikasyonlar nedeniyle artık oyundan ne bekleyeceğimiz tam olarak belli değil, bu durum oyunun üretiminin yeniden başlatılmasına yol açtı. Güvenilir sızıntılarıyla tanınan Tom Henderson, hayranlara oyunun gelişiminin devam ettiğini ve karakter tasarımı hakkında ekstra bazı detaylara sahip olduğunu garanti etti.

Sızıntıların yazarına göre, Prince of Persia: Sands of Time’ın remake’i gerçekten sıfırdan yeniden başlatıldı. Bu kararı Ubisoft bir süre önce almıştı. Bu oyunun çıkış tarihlerini çok etkiledi, ancak yayıncının planlarını etkilemedi, çünkü oyunu sonuna kadar başarmayı kesinlikle amaçlıyor. Proje hayranları ve geliştirme ekibini memnun edecek şekilde piyasaya sürülecek.

Ayrıca sızıntılar, karakter tasarımında genel değişikliklere dikkat çekti. Remake’in karakterlerinin görünüşü, orijinal oyun ve duyurulan fragmandan belirgin şekilde farklı olacak. Sızıntıya göre, Ubisoft, önemli karakterlerin tasarımını gözden geçirerek onları daha ifadeci ve genç hale getirme kararı aldı. Böylece, Prince of Persia: Sands of Time oyununun ana karakteri görsel olarak çok daha genç görünüyor. Yaklaşık 19 yaşında. Kahramanın temel vücut modeli değiştirildi, şimdi daha sportif görünüyor ve karakteristik sakalından kurtuldu. Tom Henderson’ın verdiği bilgilere göre, değişiklikler aynı zamanda remake’in hikayesini de etkiledi; beklenildiği gibi, oyun Prens ve Prensesin hikayesini daha detaylı bir şekilde anlatacak, ancak oyunda sadece bir oynanabilir karakter olacak.