Yıldız Bıçaklık yönetmeni, oyunun “Kore Nier” olarak adlandırılmasından gurur duyuyor çünkü Yoko Taro’nun büyük bir hayranı.

Yıldız Bıçaklık yönetmeni, oyunun “Kore Nier” olarak adlandırılmasından gurur duyuyor çünkü Yoko Taro’nun büyük bir hayranı.

Yakında çıkacak olan rol yapma oyunu Stellar Blade’in yönetmeni, oyunu “Kore Nier’i” olarak adlandırmak için “büyük bir onur” olduğunu söyledi ve bu, oyuncuların oyun tartışmalarında genel bir fikir olduğunu çünkü o, Yoko Taro’nun büyük bir hayranı.

GamesRadar+ ile yaptığı röportajda oyun direktörü Hyun Tae Kim, Stellar Blade’in etkisi ve ilhamı üzerine daha fazla bilgi verdi, özellikle de Nier serisi üzerine. Kim, bu karşılaştırmayı sevdiğini söylüyor, hatta oyun süreci için mükemmel olmasa da.

“Oyunlarımızı geliştirirken, Nier bize ilham veren çok önemli bir kaynak oldu,” diyor. “Bu harika oyunlar bize ilham verdiler, aynı zamanda Yoko Taro’nun yönetmeni ve senaryolarına büyük bir hayranım.”

Neyse ki, Stellar Blade’i Nier’in ikizi olarak düşünmeye başlamamak önemli.

“Eğer gerçekten Stellar Blade’i oynarsanız, oyun sürecinin pek de benzer olmadığını göreceksiniz. Oldukça farklılar. Oynadığımız oyunlara saygı gösteriyoruz, ancak gerçekten oynamaya başladığınızda bazı farklılıkları göreceksiniz. Ancak Kore Nier olarak adlandırılmak ve böyle bir başlığın etkisi altında olmak büyük bir onur”.

Bu Shift Up başkanının, gelecek PS5 özel oyunlarına ilham kaynağı olan diğer oyunları da bahsettiği ilk kez değil. Bu haftanın başlarında, oyunun son halini şekillendiren oyunlar arasında Sekiro: Shadows Die Twice ve Bayonetta’nın yanı sıra post-apokaliptik manga serisi Battle Angel Alita ve 80’lerin bilim kurgu filmi Blade Runner da olduğunu söyledi. Bayonetta ve Sekiro’nun katkıları hakkında sorulduğunda, “Ben bunların zorunlu olarak birbirine çok benzediğini düşünmüyorum” ve daha çok, “Onları bir araya getirdik ve Stellar Blade’e uyguladık” dedi.

Geliştirici ayrıca, Stellar Blade’in kendine özgü görsel tarzını da tartıştı, ki bu bir şekilde Black Desert Online tarzıyla benzeşiyor:

“Koreli geliştiriciler olarak, bu Kore tarzının etkisinde olduğumuzu inkar edemeyiz. Aynı zamanda her zaman gerçekçilik ve karakter tasarımının daha deforme edilmiş tarzı arasında kendi stilimizi bulmaya çalışıyoruz. Ve bu süreçte, kendi benzersiz cazibemizi bulmak için her zaman çaba sarf ediyoruz”.

Geliştirici, ekip tarafından “kendi çekici karakter tasarımımızı bulma arayışında”, K-pop, Kore filmleri ve dizileri gibi medyaların Stellar Blade’e bir “Kore cazibesi” katıldığını belirtiyor. Ancak Kim en çok kendi benzersiz estetiğini uyguladığını ve bunun da “Stellar Blade’de gerçekleştiğini” söylüyor.