Yıldızlı Kılıç yazarları Dead Space ve Metal Gear Solid için eğlenceli bir parodi sergiledi.

Yıldızlı Kılıç yazarları Dead Space ve Metal Gear Solid için eğlenceli bir parodi sergiledi.

Gelecek aksiyon oyunu Stellar Blade’in geliştiricileri olan Kore stüdyosu Shift Up, 1 Nisan şakasıyla gerçekten eğlenceli bir tasarım yaptılar. Stüdyonun resmi sayfalarında 1 Nisan’da, oyunculara üçüncü şahıs perspektifinden korku aksiyonu sunacak Dead Spicy adlı bir sonraki oyunun resmi duyurusu gibi görünen bir yayın yapıldı. Projenin oyun içi görüntüleriyle birlikte tanıtım videosu da yayınlandı. Ancak aslında video, Dead Space, Metal Gear Solid ve diğer birçok tanınmış oyunu eğlenceli bir şekilde anımsatan bir gönderme içeriyor.

Dead Spicy adı bile efsanevi korku serisi Dead Space’e gönderme yapıyor. Geliştiricilerin planlarına göre oyuncular, yabancı böcekleri andıran yeni bir tür necromorph’la savaşacaklar. Oyun mekaniği açısından, oyun popüler mobil proje Goddess of Victory: NIKKE’yi parodiliyor. Ayrıca Dead Spicy’de, düşmanlardan saklanmak için basit karton kutuda gizlenmek gerektiği gibi Metal Gear Solid serisinin karakteristik öğeleri de var.

Dead Spicy’nin çıkış tarihi 1 Nisan 20XX olarak planlandı. Oyunun çıkış tarihi olan bu tarih, Shift Up’ın bir şakası olduğunu bir kez daha vurguluyor. Bununla birlikte, birçok kullanıcı projenin demosunu beğendi ve stüdyoyu en azından mobil platformlar için bir oyun çıkarmaya teşvik ettiler.