Split Fiction — It Takes Two’nun yaratıcılarının yeni kooperatif macera oyunu. Önde gelen oyun portalları zaten bitirdi ve incelemelerini yayınladılar.
Şu an itibariyle Split Fiction’ın ortalama puanı MetaCritic’te 91 ve OpenCritic’te 90. Oyun, yeni mekanikler sunmayı başarırken monotonlaşmadığı için övgü alıyor. Ancak, herkes hikayeyi beğenmedi ve bazı portallar kısa süresini eleştirdi.
Gameractor UK – 100
GameSpot – 100
Inverse – 100
Push Square – 100
PC Games – 100
TechRadar Gaming – 100
Variety – 100
Eurogamer – 100
Areajugones – 95
IGN USA – 90
GameSpuer – 90
Quiteshockers – 90
PlayStation Lifestiles – 90
Vandal – 90
Stevivor – 80
TheGamer – 80
VGC – 80
Wccftech – 80
Hardcore Gamer – 70
Gameractor UK – 100
Split Fiction, şu ana kadar Hazelight Studios’un en iyi oyunu ve neslinin en başarılı ve en eğlenceli kooperatif oyunlarından biri. Oyunun eşsiz çeşitliliği sizi sıkılmaktan alıkoyacak, ve tüm farklı mekanikleri tutarlı bir şekilde iyi uygulanmıştır. Bu konuda birkaç küçük eleştiri yapılabilir, ancak oyun sürekli yeni fikirler sunup neredeyse duraksamadan ilerlediğinde, bunlar arka plana düşer.
Eurogamer – 100
Baştan sona harika, Split Fiction şu anki en yaratıcı ve en eğlenceli kooperatif oyunlarından biri ve insan hayal gücünün gücünün bir kanıtı.
IGN USA – 90
Sanatsal olarak yaratılmış ve eğlenceli bir kooperatif macera oyunu olan Split Fiction, iki tür arasında denge kuruyor. Oyun, fikirlerin ve oyun stili çeşitliliğinin bir Amerikan dağı deneyimi sunuyor ve genellikle belirdiği kadar hızlı bir şekilde kenara atılıyor. Bu, oyunun 14 saatlik oynanış boyunca heyecan verici kalmasını sağlıyor. Hiçbir fikir, eskiyip yerini bir sonrakine bırakmak için yeterince uzun kalmaz, bu da hayal gücünün bir zaferidir. Hazelight belki kooperatif oyununun kurallarını bir on yıl için yeniden yazdı, fakat Split Fiction kesinlikle kaçıramayacağınız (ve partnerinizin de kaçıramayacağı) yeni bir bölümdür.
VGC – 80
Görsel olarak, Split Fiction, selefi It Takes Two’ya kıyasla bir ileri adım niteliğindedir, ancak mekanik açıdan her iki oyun da birbirine çok benzer. İki ana mekân arasında sürekli geçiş yapma riski taşısalar da, oyunun sağlıklı çeşitlilikteki yan hikayeleri ve sürekli değişen mekaniği, başından sonuna kadar oyun deneyiminin eğlenceli ve ilgi çekici kalmasını garanti eder, hikaye her zaman aynı şeyi söyleyemese de.
Hardcore Gamer – 70
Split Fiction daha kısa, daha pahalı ve It Takes Two’un orijinalliğine ve çeşitliliğine sahip olmasa da, her iki oyuncu için de etkileyici ve sürükleyici bir deneyim sunmayı başarır.