Yuzu emülatörünün geliştiricileri Nintendo’nun dava açmasına cevap verdi ve avukat tuttular.

Yuzu emülatörünün geliştiricileri Nintendo’nun dava açmasına cevap verdi ve avukat tuttular.

Tropic Haze, Yuzu emülatörü için program oluşturan şirket, Nintendo’nun “Nintendo’nun yazılım şifreleme sistemini yasadışı şekilde atlayarak” suçlandığı dava hakkında yorum yaptı.

Geçen hafta, Nintendo’nun, Switch emülatörü yaratıcılarına, geçen yılın The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom adlı oyunun resmi perakende satış başlangıcından önce milyonlarca kopyasının indirildiğini iddia ederek dava açtığı haberleri ortaya çıktı.

Nintendo’nun dava dosyasında, Yuzu emülatörü kullanıcılarına korsan yolla oyunlarını oynamalarına izin vererek yazılım şifrelemesini atlatan Tropic Haze’nin “devasa ölçülerde korsanlığı teşvik ettiği” iddia ediliyor.

Tropic Haze’in yanıtında, Pierce Atwood LLP’den bir avukattan hizmet aldıklarını ve dava dosyalarının sunulmasından itibaren 60 gün içinde, yani 27 Şubat 2024 tarihine kadar dava konusunu çözmeyi taahhüt ettiklerini doğruladı. Ancak emülatör yaratıcılarının şirkete karşı tam anlamıyla nasıl mücadele edebilecekleri henüz tam olarak anlaşılmıyor.

Nintendo, iddia edilen ihlallerin tazmini için tazminat talep etmekte ve emülatörün kapatılmasını istemektedir. Ne Yuzu ne de Tropic Haze, sosyal medya üzerinden dava hakkında yorum yapmadı ve makalenin yazıldığı zamanda emülatör hala resmi web sitesinde uygun bir şekilde mevcuttu.

Tears of the Kingdom, 3 günde dünya çapında 10 milyondan fazla kopya satarak rekor kırarak serinin en hızlı satan oyunu oldu. Nintendo’nun en son gelir raporuna göre, oyunun piyasaya sürülmesinden bu yana 20 milyondan fazla kopya satılmıştır.

Bunun elbette Nintendo’nun yasal güçlerini kullandığı ilk kez olmadığını belirtmek gerekir. Nintendo, özellikle korsanlıkla mücadelede sert önlemleriyle ünlüdür; örneğin hacker Gary Bowser’a dava açmış ve onun 40 aylık hapis cezasının, şirketin kurallarını ihlal edebilecek herkes için bir uyarı olduğunu belirtmiştir.