Yuzu emulatorunun son derlemelerine kare üretimi desteği eklendi

Yuzu emulatorunun son derlemelerine kare üretimi desteği eklendi


Son popüler emülatör Yuzu’nun en son sürümlerine kare üretme desteği eklendi, bu da daha pürüzsüz bir oyun deneyimi sağlıyor.

Proje ekibinin çalışmaları hakkında yeni bir raporda, Yuzu’nun geleceğinde ve uygulanan yeni özellikler hakkında detaylı bilgi veriliyor. 2024 yılındaki temel değişikliklerden biri emülatörün tek işlemciliden çoklu işlemciye dönüşmesi olacak. Emülatöre çeşitli değişiklikler yapıldı ancak daha yapılacak çok iş var.

“Bu yazı yazılırken, çoklu işlemci desteği henüz birleştirilmedi, ancak grafik işlemci, giriş modülleri ve diğer modüllerde yapılan düzeltmeler hazır ve yayınlandı. Bu da parça parça tam destek eklenmesine izin veriyor” diyor ekip Yuzu’nun resmi blogunda.

Geçen ay birçok oyuna kare üretme imkanı sağlayan LFSG 1.0 evrensel kare üreteci piyasaya sürüldü. En son Yuzu sürümleri bu programı destekliyor, ve kullanımı kare hızını geliştirmekle birlikte grafiksel hatalar, özellikle büyük ekranlarda oldukça yaygın.

Ancak, Yuzu geliştiricileri, AMD grafik işlemcisi olan kullanıcılar için daha pürüzsüz bir oyun deneyimi elde etmenin daha iyi bir yolunun artık bulunduğunu söylüyor – AMD Fluid Motion Frames. Geçen ay resmi olarak piyasaya sürülen bu teknoloji sayesinde kullanıcılar Vulkan, OpenGL ve Direct3D 9/10, aynı zamanda Direct3D 11 ve 12 ile çalışabiliyorlar. Görüntü kalitesi Lossless Scaling kullanımına kıyasla çok daha iyiyken, 60fps temel hızında performans artışı oldukça belirgin. Örneğin, AMD Fluid Motion Frames kullanarak, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom oyununda Radeon 5600X ve NVIDIA RTX 3060 Ti ile saniyede 170 ila 180 kare performans elde edilebiliyor.

“Oyunlar, AFMF kullanarak NVIDIA veya Intel grafik işlemcileriyle gösterilebilir, ancak AMD kartının doğrudan kullanılmasına kıyasla karelerin PCIe üzerinden iletilirken ek gecikme nedeniyle sonuç biraz daha kötü olabilir” diyor Yuzu ekibi. “AFMF çalıştırmak için gereken tek şey, ekranı uyumlu bir AMD grafik işlemcisine bağlamak, bundan sonra başka herhangi bir grafik işlemcisi gerçek render işlemini gerçekleştirebilir.”