Yuzu emülatörünün yeni derlemesi, performansı artırmak için yeni VRAM kontrol parametrelerini ekliyor.

Yuzu emülatörünün yeni derlemesi, performansı artırmak için yeni VRAM kontrol parametrelerini ekliyor.

Yuzu’nun bugün yayınlanan yeni derlemesi, son zamanlarda emülatörde ortaya çıkan bir özelliği genişleterek, oyunlardaki performansı artırmak için kullanıcılara ek VRAM kontrol imkanları sunuyor.

Erken erişim derlemesi 4150’de, grafik ayarlarında bulunan bir anahtar yardımıyla ek VRAM seçenekleri sunulmaktadır. “Koruyucu” parametresi, emülatörün kendi çözünürlüğü ile 7 GB video belleğini kullanmasına izin verir ve ölçek değerine bağlı olarak daha fazla video belleği kullanmasına izin verir: değer ne kadar yüksekse, o kadar fazla video belleği kullanılabilir. Bu, diğer VRAM kullanan programlarla kullanıldığında emülatörün performansını düşürmeyi önler.

Diğer taraftan, “Agresif” seçeneği, çözünürlük modları kullanılan oyunlarda daha iyi kullanılır, çünkü sürekli video belleği temizliğinden kaynaklanan donmaları azaltarak kullanılabilir video belleğin 7/8’ini kullanmasına izin verir. Bu seçenek, ölçekleyici olmadan çözünürlük modları, emülatör içinde yüksek çözünürlüklü ölçeklendirmede, ve VRAM gerektirmeyen diğer programların çalışmadığı durumlarda kullanılması önerilir.

Bu yeni özellik yalnızca Yuzu’nun en son erken erişim derlemesinde mevcut olduğu için yalnızca Patreon destekçileri tarafından test edilebilir. Eğer doğru çalışıyorsa, erken erişim özelliklerinin genel derleme sürümüne eklenmesi çok zaman almaz, bu nedenle bu yeni VRAM kontrol özellikleri yakında herkes tarafından kullanılabilir hale gelmelidir.

En son Yuzu emülatörünü ücretsiz olarak sitemizden indirebilirsiniz.