2020 Yılında Google Stadia’ya Eklenecek Oyun Sayısı Belli Oldu

2020 Yılında Google Stadia’ya Eklenecek Oyun Sayısı Belli Oldu

     Google’ın uzun zamandır geliştirdiği ve geçtiğimiz aylarda birçok ülke de kullanıma açtığı Google Stadia, geliştirilmeye devam ediyor. Google, 2020 yılında Google Stadia için birçok geliştirme planı hazırlamış durumda. Ancak en çok önem verdiği detay ise oyun sayısını arttırmak olacak.

     İlk tanıtıldığı günden itibaren çeşitli eleştirilere maruz kalan ancak son hız geliştirilmeye devam edilen Google Stadia, kullanıcılara iddia ettiği yüksek kalite ve düşük tepkime süresi konusunda eleştirilere konu olmuştu. Oyuncuların yaptığı denemelerde en fazla 720p görüntü kalitesine ulaşılmıştı ve bu Google’ın zor duruma düşmesine sebep olmuştu. Bu durumu farkeden Google, kısa bir süre sonra bu sorunları çözmek adına çalışmalarının devam ettiğini ve en kısa sürede çözüme kavuşturacaklarını belirtmişti.

     Google Stadia, 2020 yılında oyuncuları memnun etmeye çalışmak adına birçok yeni özelliğe kavuşacak. Şu an için 42 oyuna sahip olan Stadia, önümüzdeki aylarda oyun kütüphanesini geliştirerek daha büyük oyuncu kitlelerine ulaşmaya çalışacak.

    Ayrıca eklenecek olan bu oyunlar için farklı fiyatlandırma planları da hazırlayan Google, bazı oyunların oynanabilmesi için Stadia Premire Edition satın alma şartı koymayı planlıyor.

    Geçtiğimiz günlerde 2020 yılı içerisinde Google Stadia için planları üzerine açıklama yapan Google, Stadia’ya 120’den fazla oyun eklemeyi hedeflediklerini ve bunun için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Ayrıca şu an için geliştirilme aşamasında sona yaklaştıkları 10’dan fazla oyunun da 2020 yılının ilk 6 ayında kullanıcılara sunmayı planladıklarını belirtildi. Açıklama da dikkat çeken detay ise, Google Stadia’ya gelecek olan bu oyunların yalnızca Stadia üzerinden oynanabilecek olması.

    2020 yılı içerisinde Google Stadia, web üzerinden 4K çözünürlükle oyun oynama desteğini alacak ve oyunculara kaliteli oyun deneyimi sunacak. Bunun yanı sıra Google Assistant özelliğini de bünyesine katan platform, piyasa da yer alan birçok Android telefonda kullanılabilir olacak.