2024 yılı Enshrouded Yol Haritası, Steam Deck desteği ve daha fazlasını içeriyor

2024 yılı Enshrouded Yol Haritası, Steam Deck desteği ve daha fazlasını içeriyor

Keen Games şirketi, Enshrouded’ın 2024 yol haritasını yayınladı ve en yakın güncellemelerde açık dünyada hayatta kalma konulu iddialı voxel oyununda nelerin geleceğini ayrıntılı olarak açıkladı.

Yol haritası oldukça iddialı olsa da, Keen Games, oyuncuların ilgisini korumak ve “vaatlerle abartmamak” istediğini belirtiyor.

Keen Games’in belirttiğine göre, diğer birçok yol haritasında olduğu gibi Enshrouded da “canlı ve değişen bir şey” olduğundan, değiştirilebilir. Bununla birlikte, oyunun yakın gelecekte neyin geleceğine dair oldukça iyi bir fikir verir.

Enshrouded’daki yakın güncellemeler arasında Steam Deck desteğinin eklenmesi, geliştirilmiş kullanıcı arayüzü ve “yüksek FPS’li daha pürüzsüz oyun deneyimi” yer alıyor.

Ayrıca, odadaki bitkiler, yuvarlak kapılar ve pencereler, müzik aletleri gibi küçük öğelerin yanı sıra düşman devriyeleri, hava durumu ve gurur sistemi gibi büyük sistemlerin de oyuna ekleneceği bekleniyor.

2024 yılında gelecek ana özellikler arasında, kendi üssünüzü paylaşma ve diğer oyuncuların üslerini ziyaret etme, dünya olayları, ek biyomlar ve su bulunmaktadır.

Yol haritasının duyurulmasının yanı sıra, Keen Games ayrıca Enshrouded’ın ilk iki büyük yamasından hemen sonra gelecek yeni güncelleme hakkında bilgi verdi ve bu güncellemenin bu ayın sonunda çıkması bekleniyor, ancak stüdyo içeriğinin ne olacağına dair henüz ipucu vermedi.

Enshrouded’ı henüz tanımıyorsanız, bu hayatta kalma türünde bir açık dünya oyunudur ve amacınız kendinize bir üs inşa etmek ve zengin Embervale dünyasını keşfetmek için etkileyici bir Savan’a gitmektir.

Oyunda hem tek başınıza hem de 15 (evet, 15) diğer oyuncuyla işbirlikçi oyun modunda oynayabilir ve birlikte kaynak toplayabilir, ekipman yapabilir, korkunç düşmanlarla savaşabilir ve Embervale’nın zengin dünyasını keşfedebilirsiniz.

Ocak ayında Erken Erişime çıkan Enshrouded, oyuncular arasında popüler oldu ve dört günde bir milyon satışı aştı ve bir aydan az bir sürede iki milyonluk satış barajını aştı.