343 Industries Stüdyo Başkanı Chris Lee, Halo: Infinite Gecikmesinin Ardından Şirketten Ayrıldı

343 Industries Stüdyo Başkanı Chris Lee, Halo: Infinite Gecikmesinin Ardından Şirketten Ayrıldı

Halo Infinite'in artık bir lansman oyunu olmayacağına dair gecikme haberinin ardından, 343 Industries direktörü ve stüdyo başkanı Chris Lee'nin şirketten ayrıldığı dooğrulandı. Artık 343 tarafından olmasa da, halen bir Microsoft çalışanı olarak görev almaktadır.

Bloomberg tarafından yayınlanan yeni bir raporda Chris Lee, 343 Industries'te çalışırken Halo Infinite'ın üretimini denetledi. Son iki yıldır yönetmen olarak Halo Infinite ekibinin bir parçası olan Lee'in bu görevden ayrıldığı doğrulandı.

Lee, “Infinite'den ayrıldım ve gelecekteki fırsatlara bakıyorum” dedi. “Takıma inanıyorum ve harika bir oyun çıkaracaklarından eminim ve şimdi benim için iyi bir adım atma zamanı.”

343'ten ayrıldığı haberi şok edici olsa da, Halo dışındaki diğer projelerle hala Microsoft ile birlikte çalışıyor. Bir Microsoft temsilcisi, “Chris Lee bir Microsoft çalışanı olmaya devam ediyor ve Halo: Infinite'den şu an da geri adım atarken, proje için bugüne kadar yaptığı her şeyi takdir ediyoruz” diye ekledi.

Halo Infinite, Xbox Series X ve S için bir lansman oyunuydu, ancak oyunun resmi oyun açıklamasını çevreleyen büyük tepkilerin ardından bir gecikme duyuruldu. Pek çok kişi, grafiklerin, yeni nesil Xbox'ın “gerçek gücünü” temsil eden bir şey için eski göründüğünü hissetti; bu, ekibin bir adım geri çekilip hayranlara sunmak istedikleri deneyimi yeniden değerlendirmesine sebep oldu.

Halo Infinite, şu anda kesin bir çıkış tarihine sahip değil.