505 Games Almanya, İspanya ve Fransa’daki Ofisleri Kapatıyor.

505 Games Almanya, İspanya ve Fransa’daki Ofisleri Kapatıyor.

Dijital Bros. (ve yayıncı bölümü 505 Games) üzerindeki yeniden yapılanma sürecinden bahseden haber yeni değil. Geçen yıl kasımda, 2023 yılındaki işten çıkarmaların tam ortasında, çoğunlukla geliştirme stüdyolarının çalışanlarını etkileyen %30’luk bir personel indirimi yapacaklarını duyurdular. Bu yeniden yapılanma, uluslararası dönemeç gibi devam ediyor ve şimdi İtalyan şirketin Avrupa’daki ofisleri de etkilenmekte.

Gamereactor’ın öğrendiğine göre, EA, Activision ve 2K Games gibi son yıllarda yaptığı gibi, 505 Games de eski kıtadaki yerel temsilciliklerini kaybetti. Bu, Milano merkezi ve İngiliz şirketin operasyonel farklarını göz önünde bulundurarak korunmasının yanı sıra, Almanya, İspanya ve Fransa’daki ofislerin kapanması (bazıları 15 yılı aşkın süredir çalışıyordu) ve genellikle pazarlama, iletişim ve ilişki alanında faaliyet göstermelerine son verilmesi anlamına geliyor.

Etkilenen personel sayısı geçen yıldan daha az (10’dan az), ancak bu doğrudan yerel bağlantılarda önemli bir kayba işaret ediyor – diğer yayıncılar tarafından şüpheli sonuçlarla denenmiş bir adımdır.

Dün, Remedy’nin Control’ün devam oyunu ve gelecek projeler için haklarını 505 Games’ten satın aldığı ortaya çıktı, ancak daha önce Control 2’yi gerçeklik haline getirmek için 505 Games ile birlikte tüm yolculuğu yapmışlardı.