AAA Proje Oyunlarının 70 Dolarlık Geleceği Yok, Oyun Yayıncısının Görüşüne Göre

AAA Proje Oyunlarının 70 Dolarlık Geleceği Yok, Oyun Yayıncısının Görüşüne Göre

Her geçen yıl oyunlar daha iddialı hale geliyor ve geliştirme maliyeti hızla kontrol dışına çıkıyor. Yayıncıların bir çözümü 70 dolarlık fiyat artışıydı, ancak görünüşe göre bu yeterli değil.

Çoğu yönetici bütçelerin kontrol dışına çıktığı konusunda uyardı ve Saber Interactive CEO’su, son yorumunu yapan son isim oldu. Oyunların artık 70 dolar olması kabul edilemez olduğunu düşünüyor.

IGN’de yapılan son röportajda Saber Interactive CEO’su, modern oyunlar hakkındaki görüşlerini paylaşarak, çoğu geliştiricinin muhtemelen risklerden kaçınmak için daha ucuz oyunlara geçeceğini belirtti.

70 dolarlık oyunlar kaybolacak. Kabul edilebilir bulmuyorum

Ubisoft örneğini verdi. Birkaç yıl önce en büyük oyunlarını zamanında piyasaya sürme konusunda başarısız olan yayıncı, hala kötü mali durumla ve işten çıkarmalarla başa çıkmaya çalışıyor.

Saber Interactive CEO’su, orta bütçeli oyunların geleceğini belirtiyor. Helldivers 2’yi, aşırılıklardan kaçınarak mükemmel üretim özellikleri sunan orta seviyeli bir oyun örneği olarak gösterdi.

Sonuç olarak, tahminlerine göre oyunlar 70 dolardan daha ucuz olacak.

Saber Interactive yalnızca bu konuyu gündeme getirenlerden biri değil. Yakın zamanda Tencent’ten bir yönetici, AAA takımlarının başarısızlıktan kaçınmak için kendilerini iyi kanıtlamış IP’lere bağlı kalmaları gerektiğini belirtti.

Suicide Squad gibi son çıkışlar, 70 dolarlık başarısız bir lansman sonrası takımın nasıl kötü gidebileceğini gösteriyor.

Aynı zamanda indie ve AAA oyunlar bugün hiç olmadığı kadar iyi gidiyor. Genel olarak, oyun endüstrisinin rotasının düzeltilmesi gerekiyor. Doğal olarak, umarız ki rotanın düzeltilmesi tam bir çöküş olmadan gerçekleşir.