ABD’de İlk Bölümü Geçmek İçin İkinci “Dune” Yalnızca Bir Hafta Gerekti

ABD’de İlk Bölümü Geçmek İçin İkinci “Dune” Yalnızca Bir Hafta Gerekti

Film “Dune: Part Two” sinemalara hükmediyor. Film o kadar popüler ki gösterimden yedi gün sonra ABD’de ilk bölümü gişe gelirlerinde geçti. 2021 yılında ABD’de film 109 milyon dolar kazandı ve “İkinci Bölüm” sadece bir hafta sonra bu rakamı aştı.

Collider’ın verilerine göre, 7 Mart Perşembe günü ABD’de 6,4 milyon dolar kazanan film, ABD gişelerinde toplamda 111 milyon dolar kazandı. İlk bölümün yerel pazardaki tüm gişe gelirini aştı.

Ancak, “Dune: Part Two” durmayacak gibi görünüyor ve gelecek hafta sonu da oldukça umut vadeden gözüküyor. 8 Mart Cuma günü film ABD’de 12,3 milyon dolar kazandı. İkinci hafta sonunda film ABD’de tahmini olarak 44 milyon dolar kazanması bekleniyor. Bu da Denis Villeneuve’un filmi için ABD’deki iki haftalık süre zarfında toplam gelirin yaklaşık 155 milyon dolar olacağı anlamına gelmektedir.

“Dune 2” filminin bütçesi 190 milyon dolar oldu. Dikkat çekici bir şekilde, film dünya çapında açılış haftasında 178 milyon dolar kazanmayı başardı. Yani film, çıkışından birkaç gün sonra kendini amorti etti. Denis Villeneuve’un başyapıtı, çıkışından sadece beş gün sonra 2024 yılının en yüksek gişe yapan filmi haline geldi. Şu anda dünya çapında film yaklaşık 435 milyon dolar kazandı.

Aynı zamanda unutmayalım ki “Dune”, COVID-19 pandemisinin tam ortasında, yani 2020 yılında sinemalarda gösterime girdi ve bu da filmin gişe gelirlerine büyük etkisi oldu.