Acer ConceptD Serisi Marka ve İletişim Alanlarında İki Red Dot Ödülü Kazandı

Acer ConceptD Serisi Marka ve İletişim Alanlarında İki Red Dot Ödülü Kazandı

Acer’ın tasarımcılara ve içerik üreticilerine yönelik ConceptD serisi, marka ve iletişim tasarımı kategorilerinde iki 2020 Red Dot ödülü kazandı. ConceptD serisi için tüm dünyada yürütülen “Yaratıcılığınızı Ortaya Çıkarın” pazarlama kampanyası “Dijital Kampanya” kategorisinde jürinin beğenisini kazanırken, serideki ürünlerin çevre dostu ambalajları da “Sürdürülebilir Ambalaj Tasarımı” kategorisinde ödül aldı. Kalite ve yaratıcılık konularında uzman 24 kişilik uluslararası jürinin verdiği ödüller 6992 başvuru arasından seçilen ürünlere verildi.

ConceptD “Yaratıcılığınızı Ortaya Çıkarın” Kampanyası

“Yaratıcılığınızı Ortaya Çıkarın”, tasarımcılara ve içerik üreticilere odaklanan bir global dijital kampanya. Acer, markanın “Yaratıcılığa Fırsat Ver” sloganıyla paralel bir şekilde ödüllü sanatçılara, tasarımcılara ve stüdyolara ulaşarak her zaman yapmak istedikleri fakat yapmak için gerekli imkanları bulamadıkları “rüya projelerini” gerçekleştirmek için birlikte çalışma fırsatı sundu. Tasarımcılara ve sanatçılara içerik üretimi ve tasarım için ideal birer yardımcı olan ConceptD bilgisayarlar verildi.

Kampanya, her bir sanatçının veya stüdyonun hazırladığı eşsiz eserleri gösteren videolardan oluşuyor. Projelerin son haline nasıl geldiğini gösteren videolarda tasarım süreci katman katman gözler önüne seriliyor. Kamera arkası bölümlerde ise her tasarımcı hazırlık sürecini ve bu süreçte güçlü bilgisayar donanımları başta olmak üzere teknolojinin üstlendiği rolü anlatıyor.

Videoları “Yaratıcılığınızı Ortaya Çıkarın” kampanyasının buradaki açılış sayfasında izleyebilirsiniz. Kampanyanın vaka çalışmasına ise buradan göz atabilirsiniz.

ConceptD Dizüstü Bilgisayarların Çevre Dostu Ambalaj Tasarımı

Acer, şirketlerin faaliyet gösterdikleri topluluklarda olumlu değişimler yapabilecek eşsiz bir konumda olduğuna inanıyor. ConceptD serisi bilgisayar deneyimini tamamen yeniden tanımlamayı ve endüstriyi daha ileri taşımayı hedefliyor. Yenilikler sunmaya yönelik bu kararlılık, Red Dot ödülü kazanan çevre dostu ambalajların geliştirilmesini sağladı.

ConceptD dizüstü bilgisayar ambalajı tasarımı boyut ve koruma arasında harika bir denge kuruyor. Çoğu bileşen aynı ambalajla korunuyor bu da atıkların azalmasını sağlıyor. LDPE köpük ambalajlar koruma düzeyinden ödün vermeden kaldırıldı. Plastik poşetler ve film kaplamalardan da mümkün olduğunca vazgeçildi. Ayrıca, ambalajın geri dönüşüm sürecinde kirliliği önlemek için soya mürekkebi kullanıldı. Tüm ambalajlarda neredeyse hiç plastik kullanılmıyor. Yüzde 90’ı geri dönüştürülmüş malzemeden üretilen ambalajlar sonrasında tamamen geri dönüştürülebiliyor.

ConceptD serisinin çevre dostu ambalajları hakkında kısa bir tur atmak için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.

Red Dot Ödülleri

Tüm dünyada kabul gören Red Dot tasarım ödülleri yenilikçi şirketleri ve tebrik etmeyi, geleceğin eğilimlerini meydana getirenleri öne çıkarmayı hedefliyor. Marka ve İletişim Tasarımı Ödülü yılın en iyi markalarını ve yaratıcı işlerini onurlandırıyor. 36 farklı endüstriden markaların almak için mücadele ettiği bu prestijli ödüller, dünyanın her yerinden uzmanlarla oluşturulan jüri tarafından dağıtılıyor.