Activision Tüm Serilerini Mobil Cihaza Getirecek

Activision Tüm Serilerini Mobil Cihaza Getirecek

Activision Blizzard, 2019'da daha fazla mobil oyun yapmak istediklerini ve tüm serileri bu alana yöneltmek istediklerini söylemişti. Şimdilerde ise şirket daha ileri giderek, planın “zaman içinde” serilerin her birinin mobil versiyonunu yayınlamak olduğunu söyledi.

Activision Blizzard başkanı ve COO Daniel Alegre, yakın tarihli bir yatırımcı çağrısında, şirketin serilerini mümkün olan en geniş kitleye ulaştırmak istediğini ve mobilin bunun kritik bir parçası olduğunu söyledi.

Alegre, “Serilerimizi şu anda mevcut olan milyarlarca mobil cihazda çalıştırabileceğimizden emin olmalıyız” dedi. “Bu, açık ara en büyük fırsatımız ve bundan yararlanmak için tüm serilerimizi zaman içinde mobil ortama taşımak için mantıklı adımlar atarak yatırımlar yapıyoruz. Bu bizim için gerçekten çok önemli.”

Alegre ayrıca Activision Blizzard'ın kaynaklarının sınırlı olduğunu, bu nedenle şirketin “en büyük fırsatların olduğu yere odaklanmayı” planladığını ve bunun mobil platformlar olduğunu belirtti.

Activision'ın şu anda mobil cihazlardaki en büyük başarı öykülerinden biri, bir yıl içerisinde 300 milyon indirmeye ulaşan Call of Duty: Mobile oldu. Activision Blizzard, mobil cihazlarda çok popüler olan Candy Crush serisinin yapımcısı olan King Digital'in de sahibi.

Mobil platformlar gerçekten oldukça önemli bir fırsat. Temmuz-Eylül 2020 dönemi için şirket, tüm mobil oyunlardan 661 milyon dolar kazandı. PC'de 514 milyon dolar kazanan şirket ayrıca konsolda 695 milyon dolar kazandı. Bu rakamlar göz önüne alındığında, mobil Activision Blizzard'ın dönemdeki toplam 1,95 milyar dolarlık gelirinin yaklaşık %34'ünü oluşturdu.

Activision tarafından piyasaya sürülen oyuların çoğu ücretsiz bir şekilde oynanabiliyor ve şirket tamamen mikro işlemlerden gelir elde ediyor.