Alan Rickman, Harry Potter’ın İlk Günlerinde Daniel Radcliffe Üzerinde Korku Yarattı

Alan Rickman, Harry Potter’ın İlk Günlerinde Daniel Radcliffe Üzerinde Korku Yarattı

Alan Rickman korkutucu gelebilirdi, ancak genel kanıya göre, kendi işinde en nazik ve ilham verici aktörlerden biriydi. Ancak ilk filmine çekilmeye hazırlanan bir gençten bunu söylemeyi deneyin. Evet, Daniel Radcliffe, “Harry Potter” filminin çekimleri sırasında Alan Rickman’ı, Severus Snape’i, en çok korkan kişi haline getirdi.

Rickman’ın Rediff’le Happy Sad Confused adlı podcast’te itiraf ettiği gibi, “Alan Rickman [Harry Potter filminin çekimleri sırasında] beni öyle bir korkuttu ki. Bu sesi nasıl duymazsınız? Onu duyduğunuzda, sessiz olduğu kadar unutuyorsunuz. İlk üç film boyunca beni o kadar korkuttu ki. Onun hakkında korkunç bir his vardı ve düşündüm ki: “Bu adam beni sevmiyor”. Ancak Redcliff, Harry Potter rolüne olan sadakatinin yanı sıra “gerçekten yapmak istediğimi ve bunun üzerinde çalışmak istediğimi gördü” diyerek görevine devam etti.

Daha sonra Rickman, Redcliff’e sadece ekranda değil sahnede de destekçi oldu. “Benim ‘Equus’ oyunumdaki tatilimi keserek Kanada’ya gelmeyi kabul etti. Ne zaman sahne alısam, hayatta olduğu müddetçe her performansımı izlerdi. Sonra beni bir yere davet eder ve bunun hakkında konuşuruzdu. “Sizin de ses eğitimi almanız ve bunları öğrenmeniz gerektiğini düşünüyorum” diyen ilk kişilerden biriydi. Ne kadar şanslı olduğumu düşünüyorum.”

Ilginçtir ki, Alan Rickman sadece “Harry Potter” oyuncuları ve yapımı hakkındaki düşüncelerini söylemekle kalmadı (2016 yılında ölümünden sonra yayınlanan günlüklerde yaptığı gibi), aynı zamanda işleyişi anlamaya çalışan genç oyunculardan oluşan ekiple etkileşimde bulunuyordu.