Yozlaşma: Xbox Çapraz Platform Şirketi Haline Geliyor ve Bu Yıl Yeni Bir Call of Duty Çıkarmayı Planlıyor

Yozlaşma: Xbox Çapraz Platform Şirketi Haline Geliyor ve Bu Yıl Yeni Bir Call of Duty Çıkarmayı Planlıyor


Pratik olarak tüm Şubat ayı boyunca topluluk, Xbox’un özel oyunlarının PlayStation konsollarında çıkma olasılığını aktif olarak tartışmaktadır. Microsoft’un oyun bölümü uzun zamandır projelerinin tam özel olmaktan vazgeçti ve oyunları PC’ye çıkarıyor, ancak artık rekabetçi platformlara da port ettikleriyle ilgilenecek. Xbox, tek başına bir platformdan tüm mevcut cihazlarda oyun çıkarma odaklı olan bir çapraz platform oyun şirketi haline geliyor. Bu, Microsoft ve Xbox yöneticileri tarafından çalışanlarla yapılan kapalı toplantıda ortaya çıktı.

Kapalı geliştirici konferansının ayrıntılarını almayı başaran Inverse haber portalı, etkinliğin bazı ziyaretçilerini anonim olarak anketlemiştir. Medya tarafından öğrenilenlere göre, Phil Spencer ve Sarah Bond liderliğindeki toplantı geçen hafta gerçekleşti. Xbox stratejisi hakkında detaylı bilgi verdiler ve şimdi birden fazla cihaz türünü destekleme ve üçüncü taraf platformlarında büyük bir yayıncı olma hedeflediklerini söylediler.

Her ekran bir Xbox’tur.

— iç toplantıda Sarah Bond dedi.

Fil Spencer da Xbox’un “geleceğin donanımı” olacağını doğrulayarak, şirketin yeni bir Call of Duty üzerinde çalıştığını ve popüler nişancı oyun serisinin yeni bir bölümünün bu yıl sonbaharda çıkacağını ve önceki aralıkları olmadan. Ayrıca, şirketteki geçtiğimiz işten çıkarmalara da değinerek, “çalışmayan şeyi durdurmanın zor bir karar olduğunu” söyledi.

Resmi olarak Xbox, bugün TSİ 23:00’te gerçekleşecek özel bir yayınla stratejisini değiştirme duyurusunu yapacak.