Alan Wake 2 hala bütçesini karşılamadı.

Alan Wake 2 hala bütçesini karşılamadı.

Remedy Entertainment şirketi, 2024 yılının ilk çeyreğine ait mali raporunu yayınladı ve görünüşe göre korku oyunu Alan Wake 2’nin geliştirme ve pazarlama bütçesini henüz geri kazanmadı.

Remedy’nin raporuna göre, son verilere göre 1.3 milyon kopya sattığı belirtilen Alan Wake 2 oyunu (Remedy’nin en hızlı satan oyunu yapmakta) 2024 yılının ilk çeyreği itibariyle “geliştirme ve pazarlama maliyetlerinin önemli bir kısmını karşılamış olsa da” henüz tüm masraflarını karşılamadı.

Bununla birlikte, bu durum Remedy’nin geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında gelirlerde bir artış olduğunu bildirmesine engel olmadı. Finlandiyalı stüdyo, bu çeyrekteki gelirlerinin bir önceki yılın ilk çeyreğine göre %56,2 artarak 10.8 milyon avroya yükseldiğini açıkladı.

Remedy’nin finansal raporu ayrıca stüdyonun mevcut projeleri hakkında bilgi içermektedir, bunlar arasında Control Codename Condor spin-off projesi de bulunmaktadır. Diğer yandan, ilk iki Max Payne’in yeniden yapımı olan projenin tam üretim sürecine 2024 yılının ilerleyen zamanlarında geçeceği belirtiliyor.