Alan Wake 2 Yazarları The Evil Within’dan İlham Aldı ve Tango Gameworks’den Geliştiricileri Kabul Etmeye Hazır

Alan Wake 2 Yazarları The Evil Within’dan İlham Aldı ve Tango Gameworks’den Geliştiricileri Kabul Etmeye Hazır

Bugün Microsoft şirketi ve oyun bölümü Xbox, bir kez daha tartışmalı bir kararla dikkat çekti. Üst düzey yöneticiler, oyun dünyasına benzersiz oyun dünyaları sunan birkaç deneyimli stüdyoyu kapatmanın gerekliliğini gördüler. Zarar gören ekiplerden biri, Hi-Fi Rush ve The Evil Within oyunlarından sorumlu olan Japon stüdyo Tango Gameworks oldu. Birçok kullanıcı, sosyal medyada geliştirici ekibi destekledi ve duyarsız kalmayanlar arasında Resmi Remedy temsilcileri de bulunuyor. Finlandiya stüdyosu, zarar gören tüm programcıları ve tasarımcıları kabul etmeye hazır.

Bu davranışı, Remedy Entertainment’taki kişiler, Tango Gameworks’in yaratıcılığının stüdyonun son projeleri üzerinde büyük etkisi olduğunu açıkladılar. Özellikle son hit Alan Wake 2’nin, The Evil Within korku serisinden etkilenerek oluşturulduğunu belirttiler. Ekip, oyundaki karanlık karakterlerden ve mistik hikayeden etkilenmişti. Ayrıca Remedy ekibi, Hi-Fi Rush’taki olağandışı oyun oynanışını da takdir etti.

“Alan Wake 2’nin geliştirilmesi sürecinde hem The Evil Within hem de The Evil Within 2’den ilham aldık. Her ikisi de harika korku oyunları ve Tango Gameworks’ten serinin devamını görememek çok üzücü. Remedy’de açık pozisyonlarımız var, bu yüzden lütfen bize ulaşın!”

— dedi oyun tasarımcısı Alan Wake 2 Kyle Rowley.

Ayrıca, modern oyun endüstrisinde bu tür uzmanlara ihtiyaç duyulduğunu ekledi. Remedy ile birlikte, Microsoft’un kararından dolayı işlerinden ayrılmak zorunda kalan Tango Gameworks geliştiricileriyle çalışmaktan mutluluk duyacak.