Alan Wake 2’nin hikaye eklemelerinde Control 2 ile doğrudan bağlantı beklememek iyidir. Alan Wake 2’nin hikaye eklemelerinde Control 2 ile doğrudan bağlantı beklememek iyidir.

Alan Wake 2’nin hikaye eklemelerinde Control 2 ile doğrudan bağlantı beklememek iyidir. 

Alan Wake 2’nin hikaye eklemelerinde Control 2 ile doğrudan bağlantı beklememek iyidir.

Zamanında sinematik aksiyon oyunu Control, oyuncuları doğrudan Alan Wake 2 olaylarına götüren hikaye eklemesi aldı. Remedy Entertainment stüdyosunun bu hamlesi oyun topluluğunda son derece olumlu karşılandı, ancak geliştiriciler artık aynı şeyi yapmayı planlamıyor. İşte bu yüzden, Alan Wake devam oyunu için yaklaşan ekte, Control’ün devamıyla doğrudan bir bağlantı beklenmemeli.

Bunu Remedy’in baş senaristi Sam Lake, yakın zamanda yaptığı bir röportajda kişisel olarak bildirdi. Stüdyonun Alan Wake 2 için duyurulan iki ek üzerinde hala yoğun bir şekilde çalışmaya devam ettiğini belirtti. Alan Wake ve Control olayları hala aynı evrende gelişmeye devam ediyor, ancak artık yazarlar farklı oyunları doğrudan birleştiren bir hikaye oluşturmayacaklar. Bunun yerine, evrenin genişletilmesine ve detaylandırılmasına odaklanmak istiyorlar.

Stüdyonun bu tutumuna rağmen, Alan Wake 2 eklerinde, ilk Control olaylarına veya hatta devam oyununa dair bazı ipuçları bulunabilecek, ancak bunlar çok daha iyi gizlenecek. Oyun bu yıl içinde iki hikaye DLCsini alması planlanıyor.