Amazon'da Video Oyun Sektöründe Yerini Almayı Planlıyor

Amazon'da Video Oyun Sektöründe Yerini Almayı Planlıyor

Amazon yeni bir film veya TV şovu yaptığında, nedeni oldukça açık: teknoloji devinin yayın hizmeti Prime Video'yu oluşturması gerekiyor. Bunu yapmanın en iyi yollarından biri de özel diziler ve filmler yapmak veya satın almak. 

Ancak Amazon Games Başkan Yardımcısı Christoph Hartmann'a göre nedeni oldukça basit: Herhangi bir şekilde eğlenceye dahil olmak istiyorsanız oyunları görmezden gelemezsiniz. The Verge'e “Oyunları düşünmeden eğlenceye ayak uydurabileceğiniz bir dünya hayal etmek neredeyse imkansız” diyor.

New World , Amazon'un oyuna ilk girişinden çok uzak. Şirket, rekabetçi oyunları ve  premium mobil oyunları araştırdı ve bazı önemli satın almalar yaptı. Bu girişimlerin çoğu başarısız sonuçlanarak şirketi olumsuz yönde etkilemiş. 

Take-Two'da yirmi yıl geçirdikten sonra 2018'de Amazon'a katılan Hartmann, şirketin oyunlara girmesinin bu kadar uzun sürmesine şaşırmadığını söylüyor. “Sırf harika bir sprinter olmanız sizi harika bir dağcı yapmaz” diyor. “Bir şirket ya da insan olarak başarılı olmak için bir formül bulduğunuzda, onu tekrar kopyalarsınız. Ve biliyoruz ki tek beden herkese uymaz. Başlangıçta Amazon'u harika yapan formülü tekrarlamaya çalıştılar ama oyun yapmak göründüğünden çok daha karmaşık.” ifadelerine yer verdi. 

Hartmann, “Amazon Games'in bizi haritaya koyması bizim çığır açan başlığımız olmalı” diyor. “Benim için çok fazla gurur var çünkü çok sıkı çalışıyoruz ve her zaman harika bir iş olmadı. 'Oyun yapmadaki amaç ne?' demenin kolay olduğunu biliyorum. Ama bunu gerçekten önemseyen bir sürü insan var. Ve umarım, Amazon Games'i bir sonraki seviyeye taşıyabileceğimiz ve daha fazla insanın katılması için bizi daha çekici hale getirebiliriz.” diyerek eklemelerde bulundu.  

New World , Amazon'un Orange County stüdyosu tarafından geliştirildi ve şirketin ayrıca San Diego'da EverQuest'teki çalışmaları ile tanınan John Smedley tarafından yönetilen ve daha yakın zamanda Montreal'de (eski yönetim direktörü Alexandre Parizeau tarafından yönetilen ) ekipleri vardı. Her iki takımın da ne üzerinde çalıştığı net değil, ancak gelişmiş bir online oyun olacağını varsayabiliriz. 

Hartmann, Amazon'un oyun tutkusu hakkında şunları söylüyor; Şirket ayrıca daha küçük ekiplerle ortaklıklar yayınlamaya da cüret ediyor; En son Amazon, Fable ve  LittleBigPlanet gibi franchise'ların emektarlarından oluşan bir stüdyo olan Glowmade ile habersiz bir proje üzerinde çalışacağını duyurdu.  

Bu da bizi Amazon'un neden oyunlarla uğraştığı sorusuna geri getiriyor. Luna münhasırları yol haritasının bir parçası olmayabilir, ancak Hartmann için uzak bir hedef, büyük bir yeni multimedya franchise oluşturmaktır – ve Witcher'ın başarısını örnek olarak göstererek bunun oyunlarla başlayabileceğine inanıyor . (Bu franchise bir dizi roman olarak başlasa da, The Witcher 3: Wild Hunt ve daha sonra bir canlı aksiyon Netflix dizisi ile küresel popülerliğe ulaştı .) Çeşitli eğlence kollarıyla Amazon'un bir parçası olmak tam da bu noktada mümkün olabilir.

Hartmann, “Bir gün doğru fırsatın ortaya çıkacağını ve şirketteki diğer eğlence veya yaratıcı gruplardan biriyle ortak olabileceğimiz bir yer bulacağımızı düşünüyorum” diyor.