Amazon, Fallout serisindeki ana karakterin Pip-Boy’unu tanıttı.

Amazon, Fallout serisindeki ana karakterin Pip-Boy’unu tanıttı.

Bileğe takılan taşınabilir bilgisayar Pip-Boy, Fallout serisinin en tanınan ögelerinden biridir ve 1997 yılındaki ilk oyundan beri seride yer almaktadır. Cihazın fonksiyonları seriye göre değişse de, temel işlevi her zaman aynı kalmıştır – oyuncu bulunan notları görüntüleyebilir, haritayı inceleyebilir, görevleri takip edebilir ve kahramanının durumunu izleyebilir, bu da cihazı post-nükleer çölde hayatta kalmak için en önemli eşyalardan biri haline getirir.

Fallout dizisi, böylesine tanınan bir unsurunu atlamadı ve bu yüzden Lucy, dizinin baş karakteri, aynı şekilde bir Pip-Boy’a sahip olacak. Yeni yayınlanan tanıtım videosu, onun Pip-Boy’unu yakından gösteriyor – bu modelin Fallout 4‘ün 3000 mk IV modeline benzer olduğunu, ancak bazı farklılıkların olduğunu görüyoruz – örneğin, Lucy’nin Pip-Boy’u tamamen kahverengi ustaya sahip değil, tamamen metalik bir yapıya sahip. Ayrıca, ekranında oyun sırasında bulunan harfler yerine “Application Approved” (Başvuru Onaylandı) ve Volt-Boy’un baş parmağını yukarı doğru gösteren bir işaret bulunuyor.

Lucy’nin Pip-Boy’unun yanı sıra, tanıtım videosunda başka bir kadının da güneş renginde farklı bir modele sahip olduğunu görebiliriz. Tam olarak göremesek de, şekline bakılırsa bu Fallout 76‘daki 2000 mk VI modeline benziyor.

Fallout dizisi 12 Nisan 2024 tarihinde yayınlanacak ve seride tamamen yeni bir hikaye anlatacak. Dizi, Fallout 4 olaylarından 9 yıl sonra olan 2296 yılında geçecek.