Amazon Yeni Bulut Oyun Hizmetini Tanıttı: Luna

Amazon Yeni Bulut Oyun Hizmetini Tanıttı: Luna

Amazon, temel olarak Amazon Web Services'i (AWS) kullanacak olan Luna adlı kendi bulut oyun hizmetini tanıttı. CNET, hizmetin iPhone ve iPad dahil her platformda bulunacağını bildirdi. Bugünden itibaren hizmet için erken erişim talebinde bulunabilirsiniz.

Amazon Luna Platformları

Amazon, lansmanda Luna'nın PC, Mac, Amazon'un kendi Fire TV cihazlarının yanı sıra iPhone ve iPad'de web uygulamaları aracılığıyla oynanabileceğini açıkladı. Bir Android sürümünün de yakında geleceği söyleniyor.

Bu, iOS cihazlarda oynamayı engelleyen Apple politikalarına giren Microsoft ve Google'ın bulut oyun hizmetleri arasındaki en önemli farktır. Apple kısa süre önce bu kuralları değiştirdi, ancak Microsoft bunun oyunuclar için hala kötü bir deneyim olduğunu belirten bir açıklama yaptı.

Amazon'un bu yeni hizmeti yalnızca ABD üzerinde satışa sunulacak.

Luna + Abonelik Hizmeti

Amazon, abonelik ücreti karşılığında oyun kitaplığına erişmenizi sağlayan Luna + oyun kanalı sunuyor. Erken erişim döneminde Luna +, diğerlerinin yanı sıra Resident Evil 7, Control ve A Plague Tale: Innocence gibi bir dizi oyunu da içerecek. Aylık 6 dolar ödeme yapmak gerekecek ve Amazon, bazı oyuncular için 60FPS ile 4K'ya kadar kalite sunacak. Luna + ile aynı anda iki cihazda oyun oynayabileceksiniz.

Amazon ayrıca, Luna aracılığıyla kendi oyun akış kanalını sunmak için Ubisoft ile bir ortaklık yaptığını duyurdu. Bu, Assassin's Creed Valhalla, Far Cry 6 ve Immortals: Fenyx Rising gibi yeni oyunlara çıkış gününde erişime sahip olmanızı sağlayacak. Bu oyunlar veya Ubisoft'un yeni oyun kanalı için ise herhangi bir fiyat bilgisi paylaşılmadı.

Amazon Luna Donanımı

Amazon Luna, zaten sahip olduğunuz cihazlardan yararlanmayı amaçlayan bir bulut oyun hizmetidir, bu nedenle Amazon, önemli bir istisna dışında bu hizmeti için herhangi bir özel donanım üretmeyi planlamıyor. Amazon Luna Denetleyicisi, Google Stadia Denetleyicisine benzer şekilde, daha düşük gecikmeli bir deneyim için doğrudan bulut hizmetine bağlanan, Alexa tabanlı bir denetleyicidir. Uygulama yerine doğrudan hizmete bağlı olduğundan, oyun kumandanızın senkronizasyonunu değiştirmeden ekranlar arasında kolayca geçiş yapabilirsiniz. Erken erişim döneminde 50 $'a satışa sunulacak. Bu, PS5'in 70 dolarlık DualSense'i de dahil olmak üzre diğer bazı modern denetleyicilerden biraz daha ekonomik.

Ayrıca herhangi bir normal Bluetooth oyun denetleyicisiyle veya klavye ve fare ile de bu hizmette oyun oynayabilirsiniz.

Luna Cihaz Uyumluluğu:

  • PC (DirectX 11 destekli Windows 10 gerektirir)
  • Mac (OSX 10.13+)
  • FireTV cihazları (Fire TV Stick – 2. nesil, Fire TV Stick 4K veya Fire TV Cube – 2. nesil)
  • PC ve Mac için Chrome web tarayıcısı (sürüm 83+)
  • İPhone ve iPad için Safari web tarayıcısı (iOS14)